En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lucka 22 - insnöad!

Man kan vara insnöad på olika sätt. En del hade snöat in på att jorden skulle gå under igår, men då den 21 december nu är över i alla tidszoner kan vi nog känna oss säkra. Undrar om de som kröp ur sina skyddsrum i morse var besvikna eller lättade ...

Skåpbilen är inte så farligt insnöad - värre för bilen framför. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Här på fotosidan är det många som är insnöade i sitt tänkande att deras prylar är de enda rätta, deras sätt att fotografera är det enda rätta och framför allt att deras val av mobiltelefon är det enda rätta. Det enda jag vet säkert är att mina val faktiskt är de rätta! (Nåja, åtminstone för mig, just nu ...)

Någon verkar gjort halvhjärtade försök att gräva fram denna Mini. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Dagens bil(d)tema handlar dock om något helt annat - insnöade bilar. I och med att det har snöat nästan varje dag i december, och en del bilägare inte verkar använda sina bilar, ser man här och var bilar som är ordentligt insnöade.

En rejält fastplogad Hyundai. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Vad är det med dessa bilägare som inte tar ansvar för sina bilar? Om bilen får stå insnöad för länge kan allt möjligt sluta fungera, och när man väl behöver bilen är det allt från besvärligt till omöjligt att få fram den. Dessutom gissar jag att man i en del fall drabbas av P-böter (om lapplisan orkar gräva sig fram till vindrutan).

En stackars övergiven Skoda Octavia. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nu kan det förstås finnas högst legitima skäl att inte gräva fram sin bil. Man kan till exempel ha en batteriladdare så att det inte gör så mycket om batteriet är urladdat. Man kanske har två bilar och nöjer sig med att använda en av dem när det är mycket snö. Det skulle också kunna vara så att man inte fått tummen ur arslet och bytt till vinterdäck, och som det ser ut nu är det inte så lätt att ta sig fram med sommardäcken.

Ja - det är min Skoda på bilden ovan ...

Inte insnöad, men snö i skägget! Nex-7 och Sigma 30/2,8

Avslutningsvis kan jag berätta att jag igår fick ett SMS från Bredbandsfånarna:

Hej! Den driftstörning som tidigare rapporterats är nu åtgärdad. Vänligen återkom om din tjänst trots detta ännu inte fungerar.

Visserligen fungerar mitt 4G sedan i onsdags, men i och med att jag vill ha kompensation för den tid det inte fungerat ringde jag upp dem. Det visade sig att SMS:et inte gällde mitt ärende utan något generellt fel. Mitt 4G är ännu inte åtgärdat, utan det ligger en störning i den mast jag ansluter mig till.

Jag tycker BBB verkar ganska insnöade ...Postat 2012-12-22 14:36 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lucka 21 - känner mig blåst och besviken!

Så var det då dags för 12-12-21 - dagen då allt äntligen skulle ta slut! Visserligen är dygnet ännu inte över (särskilt inte om man går efter Mexikotid), men ännu har jag inte sett några som helst tecken på att undergången snart är här. Inga kometer, ingen ökad strålning, ozonlagret ligger kvar ...

Visserligen lär det vara så att det här med den utlovade undergången är ett resultat av en misstolkad kalender, men för bövelen - nåt måste man väl kunna utgå från att det är sant!

Klockan visar på 12:12, och julshopparna ser fullständigt oberörda ut! Nex-7 och Sigma 30/2,8

Om man hade varit smart (och det var det säkert en del som var) hade man nog kunna göra bra business på det här med undergången. Det har nog sålts både det ena och det andra till de som velat förbereda sig inför undergången. De kanske inte är så besvikna, men blåsta är de definitivt ...

Kundstiltje på Gamla Torget, men troligen inte p.g.a. domedagen. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Polisen i Växjö/Alvesta skrev på sin Facebook igår att nu var ett bra tillfälle att passa på att erkänna några brott:

Vi har flera rån, misshandlar, inbrott och till och med några gamla mord som är ouppklarade. Vad har du att förlora? Om du blir anhållen kan vi bjuda på en "End of the world buffét"

Tanken var god, men jag vet inte hur många som nappade på erbjudandet :)

Nu är det 12-12-21 12:21 och inte ett spår av undergång! Nex-7 och Sigma 30/2,8

Vad skulle hända om det fanns vetenskapliga bevis för att jorden faktiskt skulle gå under ett visst datum, och det inte fanns något vi kunde göra åt det? Antagligen skulle, om inte jorden så åtminstone mänskligheten till största delen gå under långt innan det datumet på grund av det kaos som skulle uppstå. Om människan inte behöver oroa sig över konsekvenserna av sina handlingar tenderar det gå överstyr - jag minns hur det var när lapplisorna strejkade för några år sedan!

Den här restaurangen har förvisso gått under, men det gjorde den redan i onsdags. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nåväl - domedagsprofeter har funnits i alla tider, och lär alltid finnas. Jag antar att en del helt enkelt vill och måste ha något att oroa sig för, och något som tvingar dem att leva sitt liv på ett visst sätt. Inget ont i det så länge vi andra inte blir drabbade :)

Fullständigt oberörda av faran de nyss undkommit. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Undrar om inte jag själv skulle må bra av något att tro på, men det där med att tro är inte riktigt min grej. Jag föredrar fakta som på ett eller annat sätt kan påvisas mer eller mindre vetenskapligt - ett beteende som ibland kan leda till att man blir en besserwisser ...

Eftersom jag är som jag är gör det mig dock inte så mycket om folk anser att jag är en besserwisser, då jag oftast har rätt. Jag brukar dock notera de tillfällen jag har fel i min kalender för att undvika att det upprepas.

Återvänder till nummer 8 efter utebliven apokalyps. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Ett högst reellt hot är det mot vårt svenska snus, och det är något jag tar på största allvar. Om EU får sin vilja genom kan vi inte längre köpa smaksatt snus, och antagligen smakar de flesta snussorter apa utan någon som helst smaksättning!

Gotländskt Julesnus. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nu föredrar jag visserligen de sorter som mest smakar tobak, men ibland är det gott med någon annan smak. Inför julen besökte jag Andersons Tobak och köpte på mig en dosa julesnus med smak av bl.a. kanel och glögg. Jag har bestämt mig för att inte öppna den förrän på måndag - mest för att den förmodligen är tämligen äcklig ...

Med förhoppning om en kommande jul,

afePostat 2012-12-21 19:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Lucka 20 - kaoset blir bara värre och värre ...

... och det verkar inte bero på världens stundande undergång heller. Det shoppas hejvilt, och varför skulle man göra det när världen går under? Eller så är det kanske så att det är just då man kan passa på ...

Kanske inte så kaosartat ändå ... Nex-7 och Sigma 30/2,8

I lucka 15 skrev jag om mitt strul med 4G från Bredbandsbolaget. Igår fick jag ett SMS från deras support att de lämnat över felsökandet till folket som vet hur man felsöker masterna, och att de skulle återkomma när det var klart. Jag testade hur uppkopplingen fungerade igår kväll, och då visade det sig ha kommit igång ingen. Jag ringde BBB för att meddela att det fungerar (trots att de inte hört av sig), men då fick jag veta att de ännu inte hunnit skicka ut nån till masten. Det var ju dock bra at

t det nu fungerade bättre, men de skulle återkomma när det är lagat.

Idag köpte jag en router som jag kopplar min 4G-dongel till för att kunna använda bredbandet från flera datorer, och det fungerade alldeles utmärkt (fast felet är fortfarande enligt BBB inte åtgärdat). Hoppas de inte har sönder det igen när de väl hittat masten, nu när det fungerar så bra ...

Här handlar jag ofta och gärna (snus). Nex-7 och Sigma 30/2,8

Kanske ska ge mig ut och inreda jordkällaren inför morgondagen nu ...Postat 2012-12-20 20:04 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Lucka 19 - det är ett träd i mitt hus!!!

I forumen här på FS pågår ständigt debatter om vilken pryl som är bäst. En som tidvis varit ganska hetsk på sistone är den om huruvida det är dags att skippa spegeln och tjockkameror för att ersätta dem med de mindre spegellösa kamerorna.

Kanonkorv. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Själv tycker att alla typer av kameror har sitt existensberättigande, då de är bra på olika saker. Det går att fotografera de flesta motiv med vilken kamera som helst, men i vissa lägen kan det underlätta att använda en viss typ av kamera.

Vidvinkelkatt. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Bilden av Nony här ovanför kunde förstås ha gjorts med vilken kamera som helst, men jag använde en Nex monterad på ett litet bordsstativ som stod på golvet. Tack var att kameran är lätt krävdes inte bättre stöd än så, och den utvinklingsbara skärmen gjorde det lätt att komponera bilden.

Smulan. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Bilden av smulan är gjord på samma sätt, men med stativet stående på en fotpall. Katter kan dock ofta vara lättare att fotografera med en snabb DSLR (eller SLT) som trots allt har mycket snabbare autofokus än så länge.

Julklapp? Nex-7 och Sigma 19/2,8

Nony har visserligen sett träd tidigare (men inte innan han flyttade hit), men han verkade tycka det var väldigt skumt med ett träd i hans hus. Bilden är gjord på samma sätt som de två tidigare, och förutom katten är också jag och hunden med på bilden - det är tyvärr inte så lätt att se på bilden i bloggformat :)

Som sagt - det går att fotografera med nästan vad som helst för kamera, men jag kommer nog hålla mig till de små lätta kamerorna framöver!Postat 2012-12-19 19:31 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Lucka 18 - peppar, habanero och julhandel

Julhandeln tilltar i intensitet, och det är många jäktade människor nere på byn med stora shoppingkassar. Själv är jag måttligt road av allt julstök, men det är förstås gott med skinka.

Här kunde man köpa sylt och annat gott(?). Nex-7 och Sigma 30/2,8

Det ser ut som om snön kommer ligga kvar och vi får en vit jul. Jag tycker det är skönt när det är snö under denna mörkaste del av året så att det blir åtminstone lite ljusare.

Fyristorg och Domkyrkan. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Efter jobbet idag var det middag för att vinka av vår kontorschef som går på föräldraledighet nu och inte är tillbaks förrän i september. God mat är alltid trevligt, och slipper man betala själv är det ännu trevligare :)

Först laddade vi upp med dessa vansinnigt starka chips (köpta på Teknikmagasinet av alla ställen). De rekommenderas varmt till alla älskare av chili (chipsen alltså - inte Teknikmagasinet).

Habanerochips - mums! Nex-7 och Sigma 30/2,8

Middagen intogs på restaurangen Peppar Peppar som har ett lite knepigt läge, men fantastisk mat. Den enda restaurang i Uppsala som kan klå dem är förmodligen Villa Anna, men där har jag inte ätit så jag vet inte.

Bilderna av maten gör den inte rättvisa, då det var ganska dunkelt i restaurangen och jag är inte så bra på att hålla stadigt på långa slutartider. Ni kanske åtminstone ändå kan ana det vackra upplägget :)

Carpaccio. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Carpaccio är en mycket enkel rätt som rätt utförd kan vara fantastiskt god. Den på Peppar Peppar var rätt utförd!

Pepparfilé. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Pepparstek är en rätt som finns på alla köttrestauranger med självaktning. Den här var nog den bästa jag ätit.

Tack för idag, från en mätt och belåten afe!Postat 2012-12-18 21:48 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg