En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lucka 19 - det är ett träd i mitt hus!!!

I forumen här på FS pågår ständigt debatter om vilken pryl som är bäst. En som tidvis varit ganska hetsk på sistone är den om huruvida det är dags att skippa spegeln och tjockkameror för att ersätta dem med de mindre spegellösa kamerorna.

Kanonkorv. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Själv tycker att alla typer av kameror har sitt existensberättigande, då de är bra på olika saker. Det går att fotografera de flesta motiv med vilken kamera som helst, men i vissa lägen kan det underlätta att använda en viss typ av kamera.

Vidvinkelkatt. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Bilden av Nony här ovanför kunde förstås ha gjorts med vilken kamera som helst, men jag använde en Nex monterad på ett litet bordsstativ som stod på golvet. Tack var att kameran är lätt krävdes inte bättre stöd än så, och den utvinklingsbara skärmen gjorde det lätt att komponera bilden.

Smulan. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Bilden av smulan är gjord på samma sätt, men med stativet stående på en fotpall. Katter kan dock ofta vara lättare att fotografera med en snabb DSLR (eller SLT) som trots allt har mycket snabbare autofokus än så länge.

Julklapp? Nex-7 och Sigma 19/2,8

Nony har visserligen sett träd tidigare (men inte innan han flyttade hit), men han verkade tycka det var väldigt skumt med ett träd i hans hus. Bilden är gjord på samma sätt som de två tidigare, och förutom katten är också jag och hunden med på bilden - det är tyvärr inte så lätt att se på bilden i bloggformat :)

Som sagt - det går att fotografera med nästan vad som helst för kamera, men jag kommer nog hålla mig till de små lätta kamerorna framöver!

Inlagt 2012-12-19 19:31 | Läst 18389 ggr. | Permalink
Imponerande kvalitet på bilderna.... :) Och visst har olka kameror sitt befogande, men jag kan samtidigt känna som du att de små lätta är trevliga!! Min NEX som jag jag haft i över två år nu är ju fortfarande en pärla. Va och klämde på en 6:a idag men frågar mig hur mycket mer jag får ut av den...
Däremot så gjorde jag Två, försök att köpa Sigma 30/2,8, slut, på två ställen.... :( //Peter-L
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-20 09:22
Det är inte alltid helt lätt att få tag i Sigmorna. Jag köpte båda mina på Netonnet.
Riktiga myskatter ni har! Ibland vill jag ha en stor snabb greppvänlig kamera och ibland passar en smidigare så ett par stycken är bra att ha/ mvh Danne
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-20 09:23
Katterna är mysiga, och visst är det bra att ha olika kameror för olika ändamål (fast min D3 används ytterst sällan).
Hehe, det finns ett gammalt brev sparat, som är skickat vid min första jul (tror jag det är), där det beskrivs hur far kommer att få ett plötsligt intresse för trädvård och börja med sådan inomhus. Jag har för mig att det är något om att dra tomten i skägget också... ;)
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-20 09:23
Drog du tomten i skägget då? :)
ztenlund 2012-12-20 21:18
Det förtäljer inte historien, men det finns en bild där jag drar tomten utan skägg i näsan. :)
:-) Typiskt katter, lådor ska man ta i besittning!
//ewa
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-20 09:24
Ja - de älskar kartonger!
Bilderna i svartvitt sticker ut bäst idag :) Allt gott och god jul!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg