En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lucka 22 - insnöad!

Man kan vara insnöad på olika sätt. En del hade snöat in på att jorden skulle gå under igår, men då den 21 december nu är över i alla tidszoner kan vi nog känna oss säkra. Undrar om de som kröp ur sina skyddsrum i morse var besvikna eller lättade ...

Skåpbilen är inte så farligt insnöad - värre för bilen framför. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Här på fotosidan är det många som är insnöade i sitt tänkande att deras prylar är de enda rätta, deras sätt att fotografera är det enda rätta och framför allt att deras val av mobiltelefon är det enda rätta. Det enda jag vet säkert är att mina val faktiskt är de rätta! (Nåja, åtminstone för mig, just nu ...)

Någon verkar gjort halvhjärtade försök att gräva fram denna Mini. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Dagens bil(d)tema handlar dock om något helt annat - insnöade bilar. I och med att det har snöat nästan varje dag i december, och en del bilägare inte verkar använda sina bilar, ser man här och var bilar som är ordentligt insnöade.

En rejält fastplogad Hyundai. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Vad är det med dessa bilägare som inte tar ansvar för sina bilar? Om bilen får stå insnöad för länge kan allt möjligt sluta fungera, och när man väl behöver bilen är det allt från besvärligt till omöjligt att få fram den. Dessutom gissar jag att man i en del fall drabbas av P-böter (om lapplisan orkar gräva sig fram till vindrutan).

En stackars övergiven Skoda Octavia. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nu kan det förstås finnas högst legitima skäl att inte gräva fram sin bil. Man kan till exempel ha en batteriladdare så att det inte gör så mycket om batteriet är urladdat. Man kanske har två bilar och nöjer sig med att använda en av dem när det är mycket snö. Det skulle också kunna vara så att man inte fått tummen ur arslet och bytt till vinterdäck, och som det ser ut nu är det inte så lätt att ta sig fram med sommardäcken.

Ja - det är min Skoda på bilden ovan ...

Inte insnöad, men snö i skägget! Nex-7 och Sigma 30/2,8

Avslutningsvis kan jag berätta att jag igår fick ett SMS från Bredbandsfånarna:

Hej! Den driftstörning som tidigare rapporterats är nu åtgärdad. Vänligen återkom om din tjänst trots detta ännu inte fungerar.

Visserligen fungerar mitt 4G sedan i onsdags, men i och med att jag vill ha kompensation för den tid det inte fungerat ringde jag upp dem. Det visade sig att SMS:et inte gällde mitt ärende utan något generellt fel. Mitt 4G är ännu inte åtgärdat, utan det ligger en störning i den mast jag ansluter mig till.

Jag tycker BBB verkar ganska insnöade ...

Inlagt 2012-12-22 14:36 | Läst 17470 ggr. | Permalink
:-) Håller med angående Bredbandsfånarna, pinsamt!
Du har lite bilder att ta fram när det blir en grön vinter framöver nån gång.
Ha det gott!
ewa
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-22 17:01
Ja, jag får kolla på dessa när jag saknar snön :)
Din Skoda är släkt med min Volvo, fast jag kände mig tvingad att ta bort snön när batteriet frusit (lägga på laddaren snart, jojo...). För övrigt uppvisar det till min förvåning vissa livstecken. Jag tinade, laddade och har låtit det stå kvar på underhållsladdning efter att det laddat klart. Nu har det stått 12+ timmar utan laddaren på och det håller fortfarande över 13 V. Jag hade lite farhågor om att spänningen skulle sjunka som en sten, men det har den inte gjort. Frågan är om det går att få startström ur det också... I så fall har jag nog haft löjlig tur.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-22 17:02
Skoda (och alla andra VAG-bilar ur samma generation) är notoriska batterislukare när de blir stående. Jag hyser inga större förhoppningar att denna kommer gå att starta innan det är dags för besiktning ...
När jag hör om dina bestyr med Bredbandsbolaget är jag faktiskt till och med glad över att ha Telia... :D
Er hund ser så urgosig ut, tycker jag!
/Anna
ztenlund 2012-12-22 16:59
Inbilla dig inte att Telia är någon gullig dunboll... Jag har inte Telia, men jag kan väl säga att jag har god insyn hos någon som har. Så mycket fel som det lyckades bli där ett tag är nog svårt att få till ens om man vill. ;)
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-22 17:03
Alla leverantörer är nog lika goda kålsupare tror jag, men det är lite fånigt att de säger att det fortfarande är trasigt när jag är uppkopplad och kan hämta filer med 70 Mbit/sekund :)
enanse 2012-12-22 17:03
Nej då, Martin, det inbillar jag mig inte. :) Men än så länge har jag inte haft sådana problem som Anders har med BBB med Telia. ;)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg