En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lucka 21 - känner mig blåst och besviken!

Så var det då dags för 12-12-21 - dagen då allt äntligen skulle ta slut! Visserligen är dygnet ännu inte över (särskilt inte om man går efter Mexikotid), men ännu har jag inte sett några som helst tecken på att undergången snart är här. Inga kometer, ingen ökad strålning, ozonlagret ligger kvar ...

Visserligen lär det vara så att det här med den utlovade undergången är ett resultat av en misstolkad kalender, men för bövelen - nåt måste man väl kunna utgå från att det är sant!

Klockan visar på 12:12, och julshopparna ser fullständigt oberörda ut! Nex-7 och Sigma 30/2,8

Om man hade varit smart (och det var det säkert en del som var) hade man nog kunna göra bra business på det här med undergången. Det har nog sålts både det ena och det andra till de som velat förbereda sig inför undergången. De kanske inte är så besvikna, men blåsta är de definitivt ...

Kundstiltje på Gamla Torget, men troligen inte p.g.a. domedagen. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Polisen i Växjö/Alvesta skrev på sin Facebook igår att nu var ett bra tillfälle att passa på att erkänna några brott:

Vi har flera rån, misshandlar, inbrott och till och med några gamla mord som är ouppklarade. Vad har du att förlora? Om du blir anhållen kan vi bjuda på en "End of the world buffét"

Tanken var god, men jag vet inte hur många som nappade på erbjudandet :)

Nu är det 12-12-21 12:21 och inte ett spår av undergång! Nex-7 och Sigma 30/2,8

Vad skulle hända om det fanns vetenskapliga bevis för att jorden faktiskt skulle gå under ett visst datum, och det inte fanns något vi kunde göra åt det? Antagligen skulle, om inte jorden så åtminstone mänskligheten till största delen gå under långt innan det datumet på grund av det kaos som skulle uppstå. Om människan inte behöver oroa sig över konsekvenserna av sina handlingar tenderar det gå överstyr - jag minns hur det var när lapplisorna strejkade för några år sedan!

Den här restaurangen har förvisso gått under, men det gjorde den redan i onsdags. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nåväl - domedagsprofeter har funnits i alla tider, och lär alltid finnas. Jag antar att en del helt enkelt vill och måste ha något att oroa sig för, och något som tvingar dem att leva sitt liv på ett visst sätt. Inget ont i det så länge vi andra inte blir drabbade :)

Fullständigt oberörda av faran de nyss undkommit. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Undrar om inte jag själv skulle må bra av något att tro på, men det där med att tro är inte riktigt min grej. Jag föredrar fakta som på ett eller annat sätt kan påvisas mer eller mindre vetenskapligt - ett beteende som ibland kan leda till att man blir en besserwisser ...

Eftersom jag är som jag är gör det mig dock inte så mycket om folk anser att jag är en besserwisser, då jag oftast har rätt. Jag brukar dock notera de tillfällen jag har fel i min kalender för att undvika att det upprepas.

Återvänder till nummer 8 efter utebliven apokalyps. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Ett högst reellt hot är det mot vårt svenska snus, och det är något jag tar på största allvar. Om EU får sin vilja genom kan vi inte längre köpa smaksatt snus, och antagligen smakar de flesta snussorter apa utan någon som helst smaksättning!

Gotländskt Julesnus. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nu föredrar jag visserligen de sorter som mest smakar tobak, men ibland är det gott med någon annan smak. Inför julen besökte jag Andersons Tobak och köpte på mig en dosa julesnus med smak av bl.a. kanel och glögg. Jag har bestämt mig för att inte öppna den förrän på måndag - mest för att den förmodligen är tämligen äcklig ...

Med förhoppning om en kommande jul,

afe

Inlagt 2012-12-21 19:06 | Läst 17203 ggr. | Permalink
:D Snygga bilder och en väldigt underhållande läsning!
Jag hörde ju då på lokalnytt att det inte är jordens undergång utan att vi är på väg mot en lyckligare tid, så vem vet, EU kanske ombestämmer sig om snuset?? ;)
Ha en jätteskön jul och lova att rapportera om julesnuset!
/Anna
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-21 19:31
Tack Anna! EU ändrar sig säkert inte, men de svenska politikerna har sagt att de inte tänker ge sig om rätten till vårt smaksatta snus här i Sverige, så det blir nog kvar.

Rapport om huruvida julesnuset är så äckligt som det låter kommer i lucka 24 :)
Jag är lite nyfiken på hur alla som krupit ned i bunkrar, rest till spanska byar och kastat (vig)vatten känner sig när Ragnarök uteblev. Är de besvikna? Är de glada? Hade de bett någon dra dit pepparn växer (Mexiko?) och nu tvingas träffa personen igen?
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-21 20:00
Ja, de som tog tillfället i akt så att säga kanske är lite besvikna, eller ångrar åtminstone sina tilltag :)
Julesnus?! Var kan jag köpa den? Måste ha...
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-21 20:36
Andersons Tobak här i Uppsala har den som sagt - det var dyrt (60 spänn), men det räcker nog med en dosa :)

Om du skickar mig 60:- kan jag langa en dosa om de har kvar efter jul ... ;)
Härligt inlägg med fina bilder!
Ha en fin helg!
ewa



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg