En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Meningslösa bilder - varför det?

Jag har haft semester och hållit mig borta från datorn och bloggen så mycket så möjligt (fast jag har tjuvläst via paddan), men läste ett inlägg av Martin Hertsius som jag tyckte stämmer rätt bra in på min fotografering.

Bra bilder behöver inte betyda något, skrev Martin, och jag håller med. Om de sedan är bra eller inte är förstås upp till betraktaren.

Min klocka, fotograferad med NEX-7 och 50/1,8 OSS.

Jag gillar bilder av klockor av någon anledning, och de är i allmänhet tämligen meningslösa (bilderna alltså - inte klockorna). De flesta är nog fullständigt ointresserade av såna bilder, som för dem blir meningslösa. För mig är de alltså inte det, även om de inte egentligen betyder något.

Ett gammalt bergrum fotograferat med NEX-7 och kitzoom.

Gamla trasiga föremål, hus, bunkrar och annat är det många som gillar, men egentligen betyder väl inte de heller något, eller? Jag gillar klottret på den här dörren.

Gatsten med Fuji X-Pro1 och 35/1,4

Mönster är ytterst betydelselösa, men vackra att se på och är trevliga att använda som bakgrundsbild på datorn eller paddan. Är bilden dålig ändå? (Möjligen tråkig för oinsatta ;))

Gitarr fotograferad med Nikon D3 och 45/2,8P

Musikinstrument tycker jag ofta är mycket vackra att se på, både i verklighet och på bild. En bild av en gitarr betyder väl inte heller så mycket, men jag tycker ändå om den.

Jag tycker om att fotografera väldigt många olika typer av motiv, men just dessa för många totalt betydelselösa bilder tilltalar mig ofta. Det behöver inte alltid finnas en massa dolda budskap i en bild, utan den kan helt enkelt vara trevlig att se på.

För att inte bara ha meningslösa bilder i det här blogginlägget avslutar jag med min galna kattfavorit.

Ha det bra! :)Postat 2012-07-18 20:33 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tidigare blogginlägg