En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Ett litet oansenligt, men ack så bra tillbehör

Många av våra prylar är idag försedda med pekskärmar, vilket i många fall är väldigt praktiskt och lättanvänt. Nackdelen med detta pekande är att skärmarna blir ganska grisiga på kort tid (och när det gäller min kamera blir skärmen grisig trots att den inte ens har pekskärm - en flottig snok kan också ställa till det).

Ingen pekskärm, men kan bli skitig ändå

När sonen köpte en ny bärbar dator med pekskärm förra veckan fick han med en liten putsduk som påminde om en vanlig frottéhandduk (men förstås mycket mindre). Den visade sig vara suveränt bra inte bara till hans pekskärm, utan också till mina glasögon, iPad, iPhone och mina kameror.

Smutspadda och "handduk"

Jag tyckte mig läst något på iPad Insight om en ny sorts putsduk som tydligen skulle vara mycket effektiv, så jag letade rätt på detta och konstaterade att företaget som tillverkar dem sponsrar den sajten. Sponsrade blogginlägg kan man inte alltid ta på allvar, men eftersom den putsduken var väldigt lik den som kom med sonens dator beställde jag ändå två stycken (i det större formatet) från Amazon i England för att se om de var lika bra.

Tvåpack putsdukar och en snart inte så skitig padda

Det visade sig att de var precis lika bra, och enligt uppgift ska de även gå bra till att rengöra frontlinser på objektiv med (fast då kanske man inte ska använt den till att torka näsflott från skärmen innan). Jag är böjd att hålla med iPad Insight om att dessa små handdukar faktiskt är paddans (och allt annat i skärmvägs) bästa vän. Tydligen ska det gå bra att tvätta dem också när de absorberat för mycket näsflott ...

Lätt värt hundrafemti spänn inklusive frakt från England :)

Inlagt 2013-02-12 17:24 | Läst 21571 ggr. | Permalink
Lenspen är annars ett utmärkt alternativ till en duk. Tar just fettet från fingrar riktigt bra. Finns även i större utförande för mobiler och plattor.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-12 18:05
Ja, det lär ju ta en stund att rengöra en platta med en som är gjord för objektiv :)

Fördelen som jag ser det med duken är att det går så snabbt att få skärmen ren och att den är tvättbar. För känsligare ytor och mer noggrann rengöring är kanske lenspen bättre.
Tack för tipset! =)) / Sören
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-12 18:06
De var så lite så!
Ser ju ut som en microfibertrasa. De är billigare och brukar funka hur bra som helst.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-12 20:11
Det är nog en mikrofibertrasa av nåt slag - har du tips på var man hittar billiga och bra sådana får du gärna länka. Jag har nog aldrig testat en dylik trasa, men när jag googlar ser de ju väldigt lika ut, så om du har tips på var man hittar såna som är lika bra får du gärna länka :)
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-12 20:16
Lite mer forskande på nätet tyder på att du har helt rätt - jag har uppenbarligen inte hängt med i trasutvecklingen :)

Antagligen räknar företaget som tillverkar "min" trasa med att vi som handlar prylar har dålig koll på hushållsmarknaden och alltså inte insett att det redan fanns produkter som gör exakt samma sak ...

När jag hittar en riktigt billig och bra mikrofibertrasa blir det ett nytt blogginlägg som ytterligare konsumentupplysning!
Ännu mer uppföljning för er som liksom jag missat det där med mikrofibertrasor helt: http://emser.blogspot.se/2010/04/emmas-stadskola-konsten-att-damma.html

Jag inser att det är slut med dammvippor och gamla trasor för hemmarengöringen :)
Jag har använt microfibertrasor länge för att rengöra skärm på dator och Samsung Tablet
Ibland lätt fuktig, sedan torkar jag försiktigt med en gammal linnehandduk
Nu har flera stycken redan kommenterat med att du borde ha köpt en microfibertrasa, så mitt inlägg känns egentligen helt onödigt. Just den sortens trasa är billig och den finns typ på Ica, eller hos i princip vilken annan välsorterad handlare som helst. Den går också att tvätta, vilket krävs när den har fått för mycket flott och annat skräp på sig.

Men som sagt, allt detta är redan sagt... :)
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-21 22:26
Jag har ju köpt en mikrofibertrasa - bara en ovanligt dyr variant :)

Jag ska testa biltemas och IKEAs varianter också. Hur som helst visste jag inte hur bra såna här var just på skärmar, och nu vet jag och förhoppningsvis några fler än innan :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg