En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

2021 - Nu jävlar kör vi!

Eller vi kan väl åtminstone hoppas att det blir lite mer körning än det blev under 2020. Jag är ansvarig för ordonnansverksamheten i Östra Aros Motorcykelklubb, där vi kör som föråkare, trafikvakter och annat under diverse evenemang (oftast cykellopp). Under 2020 var det inte många cykeltävlingar som genomfördes, och de enda körningarna vi hade var under Cykel-SM i slutet av året på avlysta tävlingsområden. I år hoppas vi att det kan bli fler, även om det troligen kommer att dröja ett tag innan restriktionerna är helt borta ...

Bilden är tagen under årets premiärtur den 2 januari.

Har ett fortsatt gott år!Postat 2021-01-09 15:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sommartider, hej hej, sommartider

På söndag är det åter igen dags att ställa om klockan från sommartid till normaltid, kanske för sista gången! 2021 ska det bestämmas om vi alltid ska ha sommartid, eller alltid det som nu är normaltid (alltså vintertid). Själv hoppas jag att vi kommer få sommartid året runt, så det blir lite ljusare eftermiddagar också under vinterhalvåret - andra tycker tvärtom förstås :)

Den som lever får se vad det blir ...

Fotograferat med en Samsung Galaxy S20 UltraPostat 2020-10-22 19:35 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hemma i karantän - då kan man åtminstone dröna lite ...

Ibland är det praktiskt att bo mitt i naturen :)

Hågadalen, Uppsala - fotograferat med en Dji Mavic 2 ProPostat 2020-10-17 16:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dumskallarnas Sammansvärjning ...

... Eller A Confederacy of Dunces som boken i original heter - skriven av John Kennedy Toole - en helt underbar bok som inte har så mycket med det här blogginlägget att göra förutom att titeln väl beskriver hur Internet ofta fungerar i allmänhet, och i specialiserade forum som Fotosidan och liknande i synnerhet.

Jag har fått höra att jag kastar ut babyn med badvattnet när jag kritiserat vissa inlägg i forum och kommentarer, men som tur är har båda mina söner överlevt min behandling (och åtminstone en av dem har intresserat sig för foto). Båda sönerna har dock fastnat i dataspelsträsket (där de klarar sig bra på att utveckla bl.a. en getsimulator)

Samma son som i bilden ovanför

Det jag har svårt för på Internet i allmänhet, liksom också på Youtube och Fotosidan är folk som alltid vet bäst eller folk som måste kommentera allt med allehanda förklaringar till allt möjligt som inte har ett skvatt att göra med det aktuella ämnet. Det finns också folk som tycker det är roligt att "skämta" i kommentarerna som inte inser att en ironisk oneliner gör sig mycket dåligt i skriven text på nätet.

Youtube är i sig en källa till oändlig kunskap och lika mycket fåntratteri. Om jag vill veta hur jag ska byta trottelnålen på en förgasare till en Honda CB750 från 1972 hittar jag allt från fullständigt korrekta instruktioner till filmer om varför Honda är ett ont företag som i möjligaste mån ska undvikas (påhittat exempel men inte helt ovanligt när det gäller vårat intresse - kameror).

Senaste fåntratten jag beskådade var denna Theoria som förklarar varför han aldig använder Sonykameror - det blir "dåligt renderade bilder" och diverse annat om hur dåliga Sony är. Jag använder själv inte Sony just nu, men de gör definitivt inte dåliga kameror även om de inte tilltalar alla. Se och beskåda själva om ni har tid och lust: https://youtu.be/7c9Qn7h7E3I

Internet i alla dess former har gett oss tillgång till kunskap vi bara kunde drömma om för ett antal år sedan, men också gett möjlighet till oräkneliga idioter som inte gör annat än sprider desinformation, lögner och annat skräp.

Om jag nu skulle kasta ut babyn med badvattnet, så må så vara hänt med alla dessa fåntrattar som jagar klick!Postat 2020-09-25 22:19 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

På tur med gubbarna och en mobilkamera

Den här veckan har jag hemester, och då jag inte hade något bättre för mig hängde jag med gubbarna i MC-klubben (Östra Aros MCK) på en liten kulturtur då vi besökte en gammal kvarn/sågverk, Wiks Slott och Biskops Arnö. För närvarande äger jag ingen "riktig" kamera, utan får klara mig med mobilen - en Samsung S20 Ultra.

Jag har använt Samsungs egna kameraapp och sedan redigerat bilderna i Apple Photos i datorn. Förmodligen hade jag kunnat få ett bättre resultat om jag använt råformat, men jag gjorde det så enkelt som möjligt för mig och det blev helt ok tycker jag.

Om någon skulle vara intresserad har jag efter kameraförsäljningen två Godox V860ii med två extra batterier och XPro-sändare för Fuji till salu för 3000:- för hela paketet :)

Ha en fortsatt trevlig sommar!Postat 2020-07-15 17:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 114 Nästa 

Tidigare blogginlägg