En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Bara vara vänner ...

Ett inlägg tillägnat vänskap:

Diskussionsklimatet här på Fotosidan är inte alltid det roligaste. Det förekommer personangrepp, spydigheter, svårförståelig ironi och andra dumheter i bloggkommenterare, artikelkommentarer och inte minst forumen. Det här blogginlägget ägnar jag därför åt temat vänner och hoppas vi kan krama varandra i (nät-)trafiken framöver!

Kusinerna Oliver, Johan och Martin

Björnbröder

Bilbröder

Nötbröder

Vanliga bröder

Fotovänner

Djurvänner

Småvänner

Hårda vänner

Studentvänner

Zombievänner

Jag hyser inga större förhoppningar att dessa bilder påverkar vad som skrivs, men de kanske kan inspirera en och annan :)

Inlagt 2012-09-28 21:50 | Läst 12622 ggr. | Permalink
Jättefina bilder på ett härligt tema! Jag tror att de på bild 4 är ko-mpisar! :)) /Tommy.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-28 22:02
Hehe! Tack Tommy - så är det nog.

Jag är lite osäker på zombiesarna i slutet, men jag tror inte såna visar vänskap tydligare än så.
En fin bildserie! Och nog har du rätt! Nätet är en svår kommunikationsform, och den skrivna texten likväl i största allmänhet, mycket ska uttryckas kort och det är lätt att trampa snett. Men: något som framstår som obegripligt och dumt och idiotiskt osv kan också ha ett sammanhang och historia som inte är känd för var och en, helt enkelt för att alla inte kan hinna läsa allt. Somligt är kanske rentutav dolt (man kan ju skriva trista saker till varandra utan offentlighet, vilket tydligen förekommer).
Bäst blir det alltid med verkliga möten! Ja, varför inte kräva fotofikor för folket?! ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-28 22:42
Det var en bra idé tycker jag! Om vi som diskuterar i forum och kommentarer tvingas fika med varandra blir det nog ett klart snällare klimat :) Nu har ju jag bara varit med på ett Dagnys, men har fotofikat med folk härifrån i både Stockholm och New York, så visst går det att bli vän med de man bara träffat på nätet.

I november är det fotomässa i Älvsjö, och jag hoppas få träffa många medlemmar där, fast jag är dålig på att själv ge mig till känna och ta kontakt med folk jag inte känner. Oftast sitter jag i FS monter och dricker gratis espresso och pratar med folk jag redan träffat, eller går runt och kollar på prylar med andra människor jag redan känner ...
RHelena 2012-09-28 23:15
Trygghetsbehov har vi alla... Ska hålla utkik efter dig i montern, drickandes gratis espresso... Kan ju bli en kopp för mig också. Bara FS tänker behålla traditionen!
Förresten är det dags för Dagnys snart igen! Första lördagen i oktober - det är ju hur nära som helst!
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-28 23:24
Jag har hört från tämligen säker källa att det ska finnas espresso i montern. Om det inte stämmer tänker jag bli inåtvänd och deprimerad och hädanefter bara skriva surbloggar!

Hur nära som helst torde vara nästa lördag?
RHelena 2012-09-28 23:32
Dagnys fotofika på lördagen 6/10 - kl 10.30 - Broströms café. Bättre annonsering blir det i ett par bloggar framöver! Håll utkik för säkerhets skull, ifall något oväntat skulle inträffa.
Det finns ett ord som är det största av allt KÄRLEK. Om vi alla hade mer av den varan för varandra blev livet lättare på alla sätt. Jag tycker så mycket om dina bilder som visar olika sorters vänskap. Att ha ärliga vänner som det går att lita på är svårare få äldre man blir.

Några av de jag haft har avlidit till stor sorg för mig. Ibland tycker jag kameran är den bästa kompisen som finns. I många år hade jag den med mig överallt. På något underligt sätt var det så många som då kom fram till mig och ville prata av sig en stund.

Jag vet inte om det är för jag är kvinna min fotograferande make påstår det. I höst är det fyrtio år sedan jag blev ägare av min första kamera. Jag minns hur lycklig jag var att äga en själv. Det hade jag längtat efter så länge.

Du är lyckligt lottad som har så många fotovänner du kan träffa på Dagnys om du går dit. Tänk om vi hade något sådant fik här. Jag borde kanske skriva till några och fråga om vi skall börja med det i vår lilla kommun.

Sköt om dig väl och ha det bra
hälsar Gun-Inger
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-29 00:49
Stort tack för dina ord, Gun-Inger! Bilderna som sådana kanske egentligen inte är så speciella, men när du skriver du tycker om att de visar vänskap (i olika formaer) så betyder det mycket. Jag hade egentligen inte trott att bilderna skulle beröra någon, och min poäng var mer att motverka allt gubb- och tekniktjafs som är så vanligt. Vänner är viktigt, oavsett form och ras ...

Jag tycker absolut du ska försöka dra igång fotofika i kommunen - du är säkert inte ensam om att fotografera där :)
Gun-Inger Arvidsson 2012-09-29 19:27
Där fick du till det bra ordet "tekniktjafs" var bra. Är det en blogg med en massa kameror och teknik samt övriga prylar så är det så många som är intresserade.

Däremot att se olika bilder med budskap är det enbart närmsta vännerna som skriver. Underligt är det verkligen. Jag undrar var alla tusentals fotografer som är registrerade här håller på med.

Ha härlig höst på dig
Gun-Inger
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-29 19:29
Inget fel med teknikbloggar heller tycker jag (jag skriver själv mycket om sådant), utan det är just allt "tjafs" som är tröttsamt.
Gun-Inger Arvidsson 2012-09-29 21:20
Jag tycker inte det är fel med teknik men det borde finnas Fotosidans teknikbloggar för dem som gillar dessa. Samt som här blogg för oss som gillar ord och bilder.

Det är vad jag tycker men egentligen kvittar det mig för jag har gjort mitt mesta inom fotovärlden.

Slutat med utställningar utomlands. Slutat med min hemsida som jag hade tidigare. Slutat skicka bilder till Internationella tävlingar/utställningar.

Håller på rensa upp mitt fotoliv med att kasta massor med filmer och dia för ingen av barnen/barnbarnen vill ha dessa efter mig.

Jag har nästan hela livet bakom mig. Är glad och nöjd för allt jag upplevt med att äga en kamera. Därom skulle jag kunna berätta massor av dagar.
Ha det..................Gun-Inger
Så bra inlägg och jättefint illustrerat! Vänner är viktiga!
Något ironiskt inlägg har jag gjort mig skyldig till på min blogg, men tanken har varit med glimten i ögat. Glimten i ögat är naturligtvis kanske inte alltid synbar för alla, beror ju på läsarens referensramar hur allt tolkas. Det kan vara så lätt att misstolka. Därför är ditt inlägg så viktigt och skönt att de kommer från en man. Trevlig helg!
//Ewa
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-29 15:13
Tack för snäll kommentar, Ewa!

Lite ironin i bloggen är väl ingen fara, men i forumdiskussioner och sådant är det lätt att det misstolkas, och oftast tillför det inget till själva diskussionen.
Bra tanke där! Fina bilder!
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-29 15:13
Tack Mikael!
Fint att du slår ett slag för den vänliga tonen Anders. Gillar killen med hunden.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg