En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Längtan efter det stora äpplet

Läste ett blogginlägg av Simon Jonson som fick mig att längta tillbaks till New York. Tyvärr lär det inte bli av att återvända dit inom den närmsta tiden, men jag gick igenom mina bilder från mina två tidigare besök i staden och tänkte dela med mig av några av dessa.

Taxibilar och ånga känns väldigt New York.

Jag var i New York första gången 2007 när jag fyllde 40 - då med några kamrater som jag lärt känna via Fotosidan. Det var en mycket trevlig resa som gav mersmak.

Canon G9 brusar rätt så hemskt i dåligt ljus, men gör man bilderna svartvita funkar det :)

Första resan var under inledningen av julhandeln i New York, vilket är en något kaosartad tillställning, men trots det och att vädret inte var det bästa var det skoj.

Brooklyn Bridge och ett riktigt dollargrin

Nästa resa gjorde jag tillsammans med Will Saar. Denna gång i slutet av maj, vilket visade sig vara en bra årstid temperatur och vädermässigt i New York. Mina fötter var snällare mot mig den här gången (fick hemska skavsår första resan), så vi tog oss till Brooklyn och knallade över bron som sig bör. Brooklyn är för övrigt en stadsdel jag gärna skulle se mer av, men man hinner inte så mycket på en helg.

Klassisk promenad över Brooklyn Bridge som "måste" göras

Det finns hur mycket som helst att fotografera i New York, och kunde jag skulle jag åka dit varje år. Nu ryktas det att flygbolaget Norwegian kommer att börja med flygresor dit för ungefär 2000:- vilket är klart anständigt, men det gäller också att hitta boende för vettigt pris vilket inte är fullt så enkelt.

Vete tusan om jag skulle våga vara så här närgången mot en polis med den beväpningen ...

Antagligen är det också så att man måste vara ute ett par år i förväg eller så för att få tag på de billigaste biljetterna, och det går säkert inte att åka vilka dagar som helst heller. Annars tycker jag att just Norwegian fungerar rätt så bra för att vara lågprisbolag. Jag skulle inte gärna sätta mig på en långflygning med Ryan Air (eller någon flygning alls om man ska vara noga).

Notera att de flesta som inte rör sig talar i telefon :)

En annan resa som vore kul är en riktig roadtrip tvärs över USA. Jag hoppas att jag någon gång har tid och resurser att genomföra en sådan resa - helst då i en cabriolet förstås :)

Utsikt från Rockefeller Center

Manhattan, sett från färjan till Staten Island

Under den senaste resan pågick Fleet Week i New York. Jag tror det är varje år ungefär samma tid, och staden översvämmas av flottister (och personal ur andra vapengrenar också). Vi besökte USS Iwo Jima - ett slags litet hangarfartyg. Det var rätt spännande faktiskt, men man fick inte se så mycket mer av båten än flygdäck.

Alla utom snuten tittar på ett band av flottister som står och spelar

Nu har jag fått skriva av mig lite, men inte blev min längtan att resa tillbaks till NYC mindre för det. Nåja, det får väl bli nästa år eller nåt ...

För att inte bara visa gamla bilder avslutar jag med ett självporträtt jag gjorde idag :)

Måttligt road av regnet ...

Alla bilder finns som vanligt på min flickr i fullstorlek.

Inlagt 2012-08-31 18:23 | Läst 12925 ggr. | Permalink
Håller med. NY är beroendeframkallande.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-08-31 20:15
Så ända in i h-e ...
NY kan man besöka flera gånger
Senaste promenerade jag genom Brooklyn, Bronx och Harlem.
Samt en hel del på Manhattan så klart.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-08-31 20:16
Bronx har jag inte varit i, men Harlem var rätt mysigt. Misstänker att det kanske inte hade varit så lämpligt att promenera där med jättestor dyr kamera för ett antal år sedan ..
begust 2012-08-31 20:47
Kanske inte, nu gick det bra.
Vi kom i kontakt med en del människor tack vare våra stora kameror
USA är nog världens bästa land att bilsemestra i. En roadtrip rekommenderas. Jag har åkt bilsemester i USA några gånger, och det är hur enkelt och bekvämt som helst. Det finns billiga och bra motell överallt. Om man låter bli att stressa finns det stora möjligheter att få en riktigt trevlig upplevelse.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-08-31 20:17
Mmm, motellen sägs vara riktigt billiga (och helt ok) - det är väl det där med tiden som är det stora problemet.
Förbannat sköna bilder =) Du är inte den enda som vill tillbaka till NY. Hoppas du åker tillbaka nån dag och tar med dig ännu fler bra bilder.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-08-31 20:19
Klart som fan jag ska tillbaks. Nästa gång tänker jag inte släpa tjockkamera utan då blir det mindre och lättare prylar än jag hade med mig senast - det var inte jättekul att bära omkring på D3 och ljusstarka zoomar hela dagarna. Dessutom väcker man betydligt mer uppmärksamhet - när vi besökte Iwo Jima blev vi tillfrågade om vi tillhörde pressen och försäkrade att det gjorde vi inte, men det märktes att militärerna reagerade annorlunda mot tjockkamerorna än alla andra turister med mindre pryttlar ..
Kul att du läst min blogg och att du lät dig inspireras! Detta var min tredje och kortaste resa till NY 2010 stannade jag i 2 veckor. Denna gång hade man mycket kvar på "att göra listan" Men bättre en weekend än inte alls. Det var ju en skottlossning på manhattan med dödlig utgång nu när jag var där, Tåget hade stannat på en station just vi impire och där satt man helt ovetandes om vad som hände där uppe. Att vandra på brooklyn bridge har blivit lite som en tradition för mig helt fantastiskt och gratis. Jag skulle kunna fortsätta i all evighet men det går ju inte. Helt klart rätt tänkt med lättare utrustning jag kände likadant. S 100:an gjorde ett bra jobb, Tog kanske inte lika många bilder som jag skulle gjort med min D 7000 men i gengäld fick jag bilder som jag tror jag annars inte skulle tagit, speciellt på människor det känns bra att inte köra upp en stor kamera utan man kan agera mer anonymt. Vill samtidigt passa på att tipsa er som likson jag inte kan få nog av New York om bloggen "ett annat new york" Det är en svensk kille som jobba på NBC som tipsar om det bortom time square och turisterna mängder med tips om allt från bra hamurger hak till foto platser väl värt ett besök/Simon
Grymma bilder! Funderar på Singapore-Kuala Lumpur i Februari eller NY i april.... Svårt val.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-22 02:49
Nope - lätt val :)
Äsch, vad är NY mot de spännande motiv som den svenska s k sommaren erbjuder. Åsyftar naturligtvis den senaste bilden. Det är något poetiskt över den hotfulla bakgrunden som på ett Bergmanskt vis framhäver förgrunden som bär en halv Hendrix-wannabefrisyr. Bilden hade dock vunnit på om skärpa och oskärpa bytt plats och därmed givit betraktaren mer själsro:)

Skämt åsido: Jag blir lite avundsjuk-har inte varit i NY och skulle behöva dra någonstans för att hitta nya motiv.
Bilden med de icke tittande snutarna och resten av miljön är otroligt bra fångad samt mycket snyggt processad.
Tack för att du lurade mig till den här sidan, Anders!

//Lennart
Svar från Anders F. Eriksson 2012-09-22 02:49
Jag är avundsjuk på mig själv - det är ett skitkul ställe att besöka, och tack för tittten :)
Riktigt läckra bilder! Jag sökte på boende i NY och halkade in på den här bloggen.. det ångrar jag inte! Är riktigt sugen på att åka till NY nu, och då menar jag nu inom den närmaste veckan... Slippa pollen-våren här hemma och få den underbara försommarkänslan i NY som infinner sig vid den här tidpunkten av året. Då jag var där senast hade jag dock ännu inte fått upp mitt fotointresse i samma grad som det är nu. Flyg tur o retur går att hitta för ca. 5000 sek. Men sen är det ju boendet som du säger, det sticker lätt iväg där. Ngn som har ett gott budget alternativ i denna världsmetropol? Gör ingenting om det ligger lite utanför stadskärnan. Vill gärna fota i mustiga miljöer :) Ha det gott /Per(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg