En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Nya och gamla hus (som man bor i och inte fotograferar med)

Idag efter jobbet tog jag en liten omväg till parkeringshuset i det vackra vädret. På magen hängde min NEX-7 med det äntligen anlända Sigma 30mm, och jag fick för mig att fotografera några hus. Det första huset som fastnade på sensorn var stadshuset.

Stadshuset. NEX-7, Sigma 30 mm, ISO 100, 1/2000 sekund, f/5

Det är väl egentligen inget speciellt med stadshuset, men jag gillar färgen på stenen i fasaden. Tog en bild med mer hus och mindre omgivning också.

Stadshuset. NEX-7, Sigma 30 mm,  ISO 100, 1/2000 sekund, f/5

Inte långt från stadshuset ligger Uppsala Konsert och Kongress. Ett mycket omdiskuterat hus som kostade skjortan att bygga och som många tycker är apfult. Jag tycker det är ett ganska intressant hus både in- och utvändigt.

I starkt soljus på eftermiddagen är det inte helt lätt att exponera det här huset, då fasaden är rätt så duktig på att reflektera ljus. Just den här bildvinkeln är heller inte direkt unik, men jag gillar huset från det hållet :)

UKK. NEX-7, Sigma 30 mm, ISO 100, 1/4000 sekund, f/5,6

Det sista huset jag fotograferade innan jag satte mig i bilen är en del av Uppsalas nya resecentrum. Just det här huset innehåller ett hotell, och huset bredvid mest kontor. Jag har för mig att en del av Uppsalas kommunledning ska flytta dit. De har väl ledsnat på huset  i den första bilden.

Radisson. NEX-7, Sigma 30 mm, ISO 100, 1/400 sekund, f/5,6

Somliga tycker att hus är trista, men jag tycker många av dem kan vara intressanta - särskilt när man går in på lite mer detaljnivå. Då pratar jag om hur de gör sig på bild och inte hur de är byggda, för sådant kan jag inget om :)

Större versioner av bilderna i det här inlägget finns på flickr.

Inlagt 2012-08-02 20:24 | Läst 5301 ggr. | Permalink
Fint som snus, är på jakt efter lite övergivna ödehus :-) jäklar va nöjd jag är med gluggen. Jag har inte använt min 5D ändå sen jag fick nexen :-( inte för att 5D:n inte är bättre, utan för att nexen med sigmagluggen är tillräckligt jävla bra :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2012-08-02 20:56
Om man ska fotografera saker som inte rör sig mer än de här motiven är det tveksamt om 5D tillför så mycket (om man inte vill använda TS-objektiv eller nåt). När det gäller snabbare motiv har Nexen svårare att hänga med i svängarna :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg