En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Insektsfotografering

Det finns många duktiga insektsfotografer här på Fotosidan. Jag tycker själv det är svårt att fotografera insekter eftersom de aldrig sitter still där jag vill ha dem, så jag har kommit på en ny metod att fotografera dem:

Sony NEX-7 med 50 mm f/1.8 OSS @ f/4

Den buckliga nummerplåten upptäckte jag ikväll när när jag hämtade bilen som jag parkerat rätt nära bakom en bil med dragkrok. Inte för att jag förstår varför han ens behövde backa med en dryg meter till bilen framför, men en del är rätt dåliga på att köra bil. Tur att fronten på min bil är i plast som ger med sig (fast bökigt att hålla på att beställa ny nummerplåt) :)

Som bonus bjuder jag på en bild av katten Nony. Han gillar att jaga insekterna som jag inte lyckas fånga.

Sony NEX-7 med 50 mm f/1.8 OSS @ f/5

Ni som vill pixelpeepa hittar som vanligt de jättestora bilderna här.

Inlagt 2012-05-28 22:34 | Läst 6082 ggr. | Permalink
Visst är det lättare att fotografera insekter efter att man kört ihjäl dem ;). Fint kattporträtt och optiken ger både fin skärpa och skärpesläpp.

/Torbjörn
Svar från Anders F. Eriksson   2012-05-28 22:49
Det är mycket lättare att fotografera dem i det här tillståndet :) Egentligen tog jag bilden för att jag var sur för att någon klantig förare backat på min bil utan att ge sig till känna (trots den ringa skadan). Den svarta plastgrillen hade också tryckts in, men var som tur var bara att dra ut igen :)
haha, vilken skön dissning av oss makronördar, har aldrig tänkt på att man kan vara en "drive by insectkiller" med bilen, men risken är att bilderna blir ganska "platta" eller hur :-)
Svar från Anders F. Eriksson   2012-05-28 23:29
Mjo, de flesta motiven var sig inte så lika (fast en och annan geting var inte fullt så platt). Mönstren de fina insekterna bildar i fronten av min bil påminner lite om en del av Jacksons Pollocks verk annars (och nu jämför jag inte mitt skapande med Herr Pollocks, utan det är helt och hållet insekternas förtjänst) :)
Mikael Sundberg   2012-05-29 07:56
Kanske inte om man tar fram MP-E65 ;)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg