En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Vart tog alla snälla pojkar vägen?

Och vart kommer alla sura gubbar från?

Här på FS finns ett hundratusental medlemmar om jag förstått det rätt, men det är endast ett fåtal av dem som gör sig hörda i forum och bloggar. Många av dem som lyckas göra sig hörda är liksom jag gubbar (och i begreppet sur gubbe behöver ålder eller kön inte nödvändigtvis spela någon roll), och förvånansvärt många av dem verkar vara arga för det mesta. Det gnälls på nyheter som skrivs, felstavade blogginlägg och att folk köper för många nya kameror.

Många gubbar som skriver här har lång erfarenhet av fotografering, och är noga med att betona det när de skriver sina foruminlägg eller bloggar. Själv har jag fotograferat i 30 år, men inte har jag blivit så mycket bättre för det ;)

Snäll pojke eller sur gubbe?

Varför ska alltid vi sura gubbar veta bäst och pracka på våra synpunkter på andra?

Inlagt 2012-03-01 18:08 | Läst 6869 ggr. | Permalink
Kanske för att när man blir så gammal och sur (som undertecknad) då vet man ju bäst. Nästan lika bäst som när man var 17. ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2012-03-01 18:20
Fast då visste man bäst utan att vara sur och gnällig :)
matnyttige 2012-03-01 18:31
-Jo så kanske det var. :-)
Shit vad det var spiken på huvudet. Det gnälls något fasligt på nyheter, kameror, stavningar.... Men tyvärr är det inte bara "gubbar", en hel del av gnällmaffian är runt de 20 också.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-03-01 18:55
Jag skrev ju det - man kan vara surgubbe oavsett ålder och kön :)
Calle S 2012-03-01 19:00
Jag var ju tvungen att gnälla på något:-)

Nävars, missade det!
Läste artikeln om den photoshoppade bilden på kungafamiljen när jag loggade in. Din blogg blev som en direkt replik på alla kommentarerna till artikeln. Kritik är bra och det tror jag redaktionen bejakar, men det finns onekligen mycket av det slags småaktiga gnäll du skriver om här på FS.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-03-01 19:20
Tack Björn!

Det var just sånt jag menade - det gnälls en massa på sånt som man inte behöver läsa om man inte vill. Det gnälls t.o.m. på när redaktionen skriver fel i svar på kommentarer.

Framför allt är det så att de som gnäller måste fi lite gnäll tillbaks - därför skrev jag detta blogginlägg :)
Hehe, väl talat Anders. Det blir bara värre med åren. Undrar hur sur man kommer vara när man passerar 80? ;-)

Ha det gott!
Svar från Anders F. Eriksson 2012-03-01 19:24
Jävligt arg förmodligen :)

Lev väl!
tomazon 2012-03-02 11:10
Måste bara säga att några arga gubbar har fastnat på min blog, vilket ifs är riktigt kul tycker jag - men en reflektion är att många av de argaste gubbarna saknar profilbild på fotosidan tex. Det tycker jag är lite märkligt. De kanske är så arga att de inte ens kan fokusera på att ta ett självporträtt? :-)

Trevlig helg på dig!

Tommy :-)
thithi jag e glad ialla fall :=)))))
Första bilden e ju underbar, får jag tippa så hann bolaget stänga ;=)

MVH Roger
Svar från Anders F. Eriksson 2012-03-01 19:24
Gubben i den första bilden har faktiskt inget med resten av bloggen att göra - han är bara en gubbe som kanske är jätteglad (fast det syns inte) :)

Det intressanta nu är om här kommer några svar från de "gubbar" som brukar gnälla - jag är skeptisk :)
Jag håller på min idol och förebild, alla sura gubbars egen superhjälte - Kapten Stofil, världens främste bakåtsrävare, den gamla goda tidens försvarare, värnare av alla surgubbars rätt i samhället.

FiCa1

Så det så!
Svar från Anders F. Eriksson 2012-03-02 09:27
Tjurskalle! ;)
Finn Calander 2012-03-02 17:44
Jomenvisst!
Måste säga att dina bilder är jävligt bra, många av bilderna skulle duga utmärkt till en utställning... Jag har då erfarenhet av fotograferande och bedömande av bilder sedan drygt 30 år. Jag har också noterat att de är fenomenala på fs att klaga och ge 3 i betyg till i mitt tycke solklara 5:or. Är de korkade eller bara avundsjuka ? ;) Ja ja... Enormt bra porträtt på mor din.
Människor är intressant :D
Forum fungerar dels som ett medium för samtal och diskussioner, men också, misstänker jag, som en slags säkerhetsventiler.

Hur ofta skriver någon ett foruminlägg på temat "Idag fungerade min kamera precis som jag tänkt mig"? Jämför det med hur ofta det skrivs när kameran inte fungerar som den skall (eller i alla fall när man tror att det är kameran som är problemet :-)

Det är som man säger, hälsan tiger still. Det är nog ofta när vi är missnöjda, frustrerade och irriterade som behovet av att skriva av sig är som störst. Det här är nog en tung faktor bakom att forum kan verka befolkade av surgubbar i alla åldrar.

Sedan finns det alltid vissa personer som har en förmåga att hitta det negativa i stort sett vad som helst. Ni känner igen typen: Om de vinner en miljon på Lotto så är de sura över att de inte vann tre. Tar de en fantastiskt bra bild så minns de bara andra potentiellt bra bilder de missat. Och så vidare ... :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2012-03-02 13:51
Uppfriskande nog tycker jag att det är många bloggar här på FS där folk skriver positiva saker och inte bara gnäll :)

Kommentarerna till artikeln om 5D MkIII tycker jag visar många exempel på sura gubbar ...
Grevture 2012-03-02 17:08
Jag funderade på det också, det är generellt en mycket positivare ton i bloggarna. Kanske för att bloggförfattare tar sig lite mer tid att tänka efter? :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg