En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Favorit i repris - ny kameraväska!

De som känner mig brukar tycka att jag redan har alldeles för många väskor, och det kan möjligen ligga något i det. Jag låter dock inte andras tyckande stoppa mig, så igår beställde jag ytterligare en väska :)

UPS dumpade idag kartongen nedan i min brevlåda, och den skarpsynte ser nog att det har med iPhone att göra. Och ja, jag anser att iPhone 4s har en såpass bra kamera att det här kan klassas som en kameraväska.

Piel Frama är ett spanskt företag som är specialiserat på att tillverka läderfodral till alla möjliga prylar. Jag köpte en av deras fodral första gången till en Ericsson P910, och har sedan dess gillat kvaliteten på deras arbeten.

Den här gången tyckte jag det var lite trist att köpa ett svart eller brunt fodral, och bestämde mig för att sätta lite färg på tillvaron med en knallröd väska :)

Fodralet har inga loggor på utsidan, så vill man se vem som tillverkat det så måste man öppna det.

Fodralet har perfekt passform för en iPhone och det är väldigt väldigt rött ...

Det blir lite "bulkigt" med fodralet, men i och med att det är mjukt stoppat så är det bekvämt både att hålla i och ha i fickan.

På baksidan syns magnetflärpen som håller fodralet stängt, och den lilla silvriga pluppen i mitten går att byta ut mot ett medföljande bältesfäste om man mot förmodan skulle vilja bära omkring på telefonen så. Uppe i hörnet syns utskärningen för kameran.

Anledningen till den stora utskärningen för kameran och blixten är att inte vara ivägen för bilden. Många fodral till iPhone 4 har alldeles för små hål, vilket gör att blixten "studsar" i kantena av hålet med bedrövliga bilder som följd. Nackdelen med utskärningen är att telefonen förstås inte är skyddad i just det hörnet, men det kan jag leva med.

Hur är iPhone 4s att fotografera med då? Jovars, i bra ljus tycker jag den fungerar alldeles utmärkt (och till nöds i rätt dåligt ljus också). De två översta bilderna i det här inlägget är gjorda med iPhone, liksom de två bilderna nedan.

Genom att använda Photo Stream i iPhone och iCloud Control Panel i Windows kan jag med automatik få in bilderna jag tar med iPhone i mitt Lightroombibliotek. I telefonen har jag också appen Snapseed för bildredigering - synnerligen trevlig app som räcker bra för de flesta vardagsbilder. Den här rostiga kofferten är redigerad i Snapseed.

Övriga bilder i det här inlägget är tagna med min Fuji X100. Suverän kamera när man väl lärt sig komma överens med dess egenheter :)

Jag hoppas att iPhonen faktiskt kan hjälpa mig att få lite fart på min blogg. I och med att den alltid är med och ger ett oftast tillräckligt bra bildresultat så blir det fler bilder tagna.

Inlagt 2012-02-24 13:57 | Läst 7695 ggr. | Permalink
Grattis till ett bra köp! Det finns många bra appar så det lär sätta igång ditt fotograferande :)
Svar från Anders F. Eriksson 2012-02-24 15:18
Tack! Tror inte jag behöver så många fler appar än Camera+ och Snapseed som är de jag använder nu. Däremot lär det bli en iPad3 när den dyker upp, i och med att min padda av första generationen inte kan hantera tillräckligt stora bilder :)
Jag skulle förvisso vilja ha en mindre kameraväska som komplement till de två jag har, men jar är rätt säker på att min kamera inte går in i den där ens utan objektiv. ;) Tillräckligt bra resultat är inte en beskrivning jag är beredd att ge gällande min telefon. iPhone 4 och 4S är klart bättre, men jag vet inte om jag skulle vara så nöjd med den heller. Å andra sidan gäller, egentligen som alltid, att kameran som är med är den som är bäst. Där står det onekligen sämre till med storklumpen...
Svar från Anders F. Eriksson 2012-02-24 15:50
Iphonen ska nog främst jämföras med en enkel kompaktkamera, och då står den sig väl tycker jag. Att man dessutom direkt kan redigera och publicera bilderna direkt från "kameran" är ytterligare en fördel.

Däremot ger min X100 och D3 en något högre bildkvalitet rent generellt :)
Hej Anders!
Kikade närmare på ditt fodral och fann ett pris: 590 kronor... *Chock*
- Ville mest kolla vilka färger det fanns i = Kommande present var det tänkt.
Köpte ett läderfodral till min Nokia N8 som också har en bra kamera för 69 kronor.
Det var hos IT-Sajten i Kalmar som har mycket bra och prisvärda produkter.
Ha en fin fredag /Lasse
Svar från Anders F. Eriksson 2012-02-24 16:18
Det var 590:- exkl. moms och frakt, så det var inte jättegratis :)

Jag vet att det finns mycket billigare fodral, men jag gillar Piel Frama ...
Lasse.K 2012-02-24 16:26
Hej igen!
I min värld är det för mycket för ett fodral... =/
Men vi lägger olika summor på olika saker.
- Jag kan dumbetala för en god whiskey exvis... *Ha-Ha*
Ha det gott /Lasse(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg