En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Ännu en väska ...

Jag, liksom många andra, är i ständig jakt på den perfekta fotoväskan. Tyvärr finns den nog inte, men i helgen gjorde jag en komplettering till samlingen som vid det här laget är uppe i ett tiotal väskor (och då räknar jag bara de jag fortfarande äger).

Den här gången blev det en Tenba Messenger (Large), som inhandlades under en tripp till New York. Mig veterligen är det tyvärr ingen som längre säljer Tenba i Sverige.

Tenba Messenger är som namnet antyder en väska som påminner mer om en "vanlig" över-axeln-väska, vilket medför både för- och nackdelar. Den stora fördelen är att den inte ser ut som en kameraväska, och den är dessutom klart tunnare än de flesta väskor. Nackdelen är förstås att den inte rymmer allltför breda prylar. Det gick dock ändå att knöla i en D3 med monterad 24-70, en 70-200, en SB-800, en 12-tumsdator med nätdel och diverse småprylar, men då blir den lite bylsig.

Väskan gör sig förmodligen bäst med ett mindre kamerahus för att hålla den så smal som möjligt. För mitt tänkta ändamål - att använda som daglig väska med bara D3, 24- 70 (omonterad), blixt och dator fungerar den dock ypperligt. Plockar jag ur datorn går det bra att få ner även telezoomen.

Väskan innehåller massor av småfack, och själva kamerainsatsen går lätt att plocka ur om man vill använda väskan för bara dator och annat.

 

Väskan finns i mer diskreta färger än denna (säljaren på B&H var noga med att påpeka detta, så jag antar att han inte var förtjust i mitt val).

Blixtlåsöppning i locket

För snabb access går det att öppna ett blixtlås i locket. Praktiskt när man snabbt behöver får ut enstaka prylar.

Hela locket öppet

När man vill komma åt hela innandömet kan man öppna hela det stora locket.

Slutsats

Bra väska som är bekväm att bära om man inte behöver ha med sig allt för mycket prylar. Känns som en väska som kan hålla ett bra tag, men det lär tiden utvisa. Klart värd de 108 dollar jag betalade (knappt SEK 800 i maj 2009).

/afe

Inlagt 2009-05-26 22:54 | Läst 12832 ggr. | Permalink
Tjena jag har äntligen hitta rätt i väskträsket !!!
och jag har många väskor på mitt samvete men nu
Kör jag bara med ThinkTank och väntar med iver på deras kollektion av underkläder för då är lyckan fullständig
Mvh Fotomicke
Skönt att inte vara ensam om att söka efter den perfekta kameraväska. Har provat några olika och aldrig varit riktigt nöjd.
Hoppas den dagen kommer då jag är nöjd :-)

/Lena
Den finns faktiskt hos YFO för 890:- (+ moms antar jag) Har köpt Tenba där sedan slutet av 80-talet... - 5 kvar i garderoben....
mvh
Torbjörn
Svar från Anders F. Eriksson 2009-05-27 16:42
Tack för tipset! Jag trodde Tenba var borta från Sverigemarknaden.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg