En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Vardagsdokumentation - nog så viktigt, om än inte så sexigt!

Det är (som alltid) mycket snack om gatufoto! Det är egentligen inte så konstigt, då begreppet gatufoto innehåller diverse oskrivna regler varav många endast verkar förstås av de som är invigda i sällskapet. Det är lite mystiskt exakt vad som omfattas av begreppet, och som utomstående kan det vara lite som att försöka förstå sig på vad frimureri egentligen går ut på. Jag gillar själv att fuska inom genren, med varierande resultat. Någon gång händer det att det blir en lyckad bild, men ofta blir det bara "mjo, fast om du gjort så ..."

Jag ägnar mig också, som så många andra, åt att dokumentera min vardag. Det är egentligen roligare än gatufoto och det finns inga som helst regler som säger att man inte får använda det ena eller andra objektivet, eller att man inte får vara delaktig i situationen. Man får t.o.m. känna de man fotograferar och arrangera bilder om så behövs :)

Här på FS finns det såvitt jag vet inte någon grupp för oss som vill dela med oss av just den här typen av bilder. Kanske är det så att såna här bilder passar bäst i personliga bloggar, eller för publicering på sociala medier för närmast sörjande, men jag tror inte det; vardagsdokumentation kan förstås oftast tyckas trist när det handlar om färska bilder (annat än för de som var med då), men efter några år kan såna här bilder bli riktigt intressanta.

Jag har medvetet valt att inte skriva några beskrivande bildtexter för att inte leda tankarna åt något håll, utan låter dig som läsare tolka bilderna själv :)

Bara lite svammel från mig så här en vacker måndagkväll i maj! Ha det gott!

Inlagt 2019-05-06 19:44 | Läst 10014 ggr. | Permalink
Även land svammel kan det finnas tankar av värde - instämmer i mycket av vad du skriver. Särskilt det här med vardagsdokumentation, som jag tycker är viktigare än mycket annat.
Sen gillar jag bilderna.
//GöranR
Hej Anders.
Jeg er helt med på den med - dokumentar, som jeg også beskæftiger mig mest med. Jeg er holdt op med at kalde mig selv og mine billeder for henholdsvis gadefotograf og gadefoto.
Nummer 1 og 3 er lige i min smag.
Med mange venlige hilsener fra Erik/DK.
Bland dom andra trevliga bilderna är andra också lite häftig, gillas extra!/ Björn T
Bra bilder, omväxlande o med hög kvalitet, för mig är det alldeles för mycket snack o tyckande, jag tycker det ligger i fotograferandets natur att det är bilderna som ska tala! Och friheten ska var obegränsad. Må gott, LO
Fin bild på Frank och Denis. Vardagsdokument som är så viktiga.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg