En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Svaret är alltid N+1!

Där n står för antalet man redan äger, och frågan är Hur många kan man äga?. Det kan gälla kameror, kameraväskor, skor och nästan vad som helst. I mitt fall gäller det åtminstone kameraväskor (även om jag bara använt en de senaste åren) och nu senast då motorcyklar.

Jag äger sedan tidigare en jättestor KTM 1290 Super Adventure, och det är en underbar motorcykel för långresor, ordonnansuppdrag på idrottsevenemang och mycket annat. Jag har också använt den för att köra till och från jobbet, och det fungerar förstås också. Den är dock inte jättesmidig i stadstrafik och den dricker rätt så mycket bensin, så idag bestämde jag mig för att komplettera den med något mindre.

Valet föll på en mattgråmetallic Honda SH300i. En liten scooter i nästan mopedstorlek, fast med mycket större motor (3oo kubikcentimeter). Det är en hel liter mindre än i min KTM, men den väger också rätt mycket mindre och är tack vare variatordriften riktigt kvick både i stan och på landsvägen.

Körde ungefär tio mil med den lilla "moppen" idag, och det var riktigt skoj. Tror storhojen kommer få det lugnare framöver, och bensinkortet behöver inte längre jobba så hårt. Den här mojängen drar ett par deciliter per mil :)

KTM:en kommer jag förstås att behålla för det den är bäst på, och frågan är vad nästa N+1 kan tänkas resultera i ...

Alla bilder är tagna med Fuji X-Pro 2 och XF 56mm f/1,2 och redigerade i Lightroom CC Classic.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Inlagt 2018-09-22 20:27 | Läst 6816 ggr. | Permalink
Och det är alltid en för mycket!
Svar från Anders F. Eriksson 2018-09-22 20:55
Det beror helt på vem man frågar :)
"För många är inte nog" sägs och praktiseras i ett fordonssällskap jag känner.

SH är väldigt trevlig. När jag pendlade mätte jag styren och SH är smalast - smidig mellan köerna.
Svar från Anders F. Eriksson 2018-09-23 18:03
Den är riktigt rolig att köra upp till landsvägsfart. Visst märks det att den är mycket klenare än min KTM, men den är klart smidigare för korta sträckor :)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg