En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Att minnas våra nära och kära

En viktig anledning till att många av oss fotograferar är att minnas ögonblick och människor. Tyvärr tror jag många av oss fotonördar lätt glömmer bort detta och lägger ner massor av energi på att göra "bra" bilder som tilltalar andra fotografer och kritiker. Vi glömmer bort de som står oss nära i vår iver att visa upp perfekt komponerade gatufoton, sportbilder, naturbilder och annat. Björn Thundal påminde mig om detta med sitt blogginlägg med en bild av honom själv tillsammans med storasyster.

Foto: Folke Eriksson

Den här bilden visar min storasyster Kitty och Airdaleterriern Pekka. De var förstås bästa kompisar, och jag tror min far tog bilden i Jakobstad i Finland där mina morföräldrar bodde och hade en liten båt.

Kitty var tolv år äldre än jag, men jag passerade hennes ålder för några år sedan. Pekka levde fortfarande när jag föddes, men inte så länge till såvitt jag minns (och redan då måste han varit väldigt gammal för att vara hund).

Fotografera era nära och kära, och glöm inte att se till att era efterlevande har möjlighet och kunskap om hur de hittar och tar hand om bilderna nu i denna digitala tid.

Inlagt 2018-01-25 20:29 | Läst 4055 ggr. | Permalink
Det er en helt rigtig opfordring Anders. Jeg synes selv at jeg husker på det.
Super herligt foto, som man bliver glad af at se på.
Mvh. Erik.
Mkt klokt tänkt. Mina barn är väldokumenterade även i vardagen men har senaste åren gått och gömt sig/duckat när kameran kommer fram. Har försökt förklara att de kommer uppskatta bilderna senare i livet, men det har inte riktigt gått fram. Men så gjorde jag ett litet bildspel på min son från födelse och de närmaste åren efter. Han är bara 11 men när han fick se detta häromveckan blev han helt rörd och sa att NU förstod han hur viktigt det är med bilder. Han sa att jag hädanefter skulle få ta vilka bilder jag ville och att han hoppades få ett bildspel som speglade hans uppväxt när han flyttade hemifrån.....jag bara gapade :D
Visst är det viktigt, men det ena utesluter inte det andra, men bra skrivet, LO
Sa det i Björns inlägg och säger det även här. Upptäckte hur viktigt det var då jag fick min fars bilder efter att han gått bort.
Fast i dagens selfietrend så bör det finnas många bilder på en del personer.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg