En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Fyra fotografer på Hornsgatan

Igår åkte jag till storstaden för att besöka vernissagen för utställningen fyra fotografer på Galleri Korn, där Alf Johansson, Göran Tonström, Krister Klereus och Per-Erik Åström ställer ut svartvita bilder.

På grund av en olycka blev jag sittande utanför Knivsta i 45 minuter, men det var det värt ...

Galleri Korn är ganska litet, så det var bitvis trångt och svårt att komma åt att se bilderna. Tack och lov hade ingen av de utställande fotograferna fallit för frestelsen att hänga för stora bilder, så det gick bra att gå nära och ändå se bilderna i sin helhet. Det är fyra helt olika serier av bilder som visas, men det kändes ändå som att de fungerar bra tillsammans.

Krister visar lågmälda bilder från olika boxningsklubbar där man verkligen känner intensiteten hos boxarna. Alf har sina meditativa nattbilder från Stockholm tagna med långa exponeringstider och helt utan människor (med ett undantag där Alf själv är med som en spökfigur i bilden).

Per-Erik visar en serie vackra porträtt i olika miljöer, och slutligen har vi Göran Tonströms fantastiska dokumentära resebilder. Utställningen är mycket sevärd, och tack vare det lilla formatet (på alla sätt) är den lätt att ta till sig och verkligen se bilderna.

En vernissage är alltid lite stökig. Det är många att prata med och hälsa på, och det kan som sagt vara svårt att komma åt bilderna, men tack vare att jag var kvar till sjutiden tunnades det ut med folk så det gick bra ändå. Dessutom är det ju trevligt att mingla och prata med folk :)

Utställningen hänger bara till den 24 februari, så ni som inte varit där ännu har bara några dagar på er. Jag rekommenderar ett besök å det varmaste. De som vill kan dessutom få med sig en del av bilderna hem - åtminstone Alf och Krister säljer fina A4-kopior av bilder för endast 500:- varav 250:- går till Läkare utan gränser!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Inlagt 2016-02-20 19:53 | Läst 11081 ggr. | Permalink
Såg trevligt och intimt ut.

Med vänlig hälsning, Peter
Kul att du dök upp Anders. :)
Svar från Anders F. Eriksson 2016-02-21 07:23
Kul att ses :) Och mycket bra utställning!
Ser väldigt trevligt ut!/ Björn T
Fint litet reportage från vernissagen...och faktiskt kul att få se bilder i färg därifrån också...



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg