En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Det där med att hälsa!

Den evinnerliga hälsningsdiskussionen!

Sedan jag började försöka köra motorcykel har jag deltagit i diverse FB-grupper där en stor del av diskussionerna handlar om vilka MC-förare som hälsar på varandra, om man ska hälsa på MC-poliser (och hälsar de tillbaks) och kan man som förare av en sporthoj verkligen hälsa på en en HD?

Nu har jag insett att liknande diskussioner förekommer i flightspottervärlden; Vilka bolag hälsar på oss som står och fotograferar och vilka gör det inte?

Jag genomförde ikväll en högst vetenskaplig och empirisk undersökning och kom fram till följande:

1. Danskar i Legoplan är fullständigt ointresserade av att hälsa, och de flyger dessutom det förmodligen fulaste plan som regelbundet landar på Arlanda. Detta plan är nog själva kärnpunkten av det Ernst-Hugo menade när han myntade begreppet "Danskjävlar!!!"

2. Kineser blir fullständigt vettskrämda av mängden fotografer som fotograferar dem (vilket är lite ironiskt med tanke på hur kinesiska turister finns precis överallt och helt utan hänsyn fotograferar allt)

3. Vi skandinaver är fullständigt menlösa och vinkar lite håglöst åt alla som vinkar åt oss (eller ens ger oss den minska uppmärksamhet).

4. Lite oväntat visar det sig att Tyskarna är både det trevligaste och gladaste flygplansfolket. Andrepiloten vinkar och båda ler glatt mot våra kameror.


Efter denna (synnerligen vetenskapliga) undersökning är det lätt att slå fast att vi om vi ska ha trevligt måste åka på semester med tyska flygbolag. Ett resultat som slog mig med häpnad, men jag kan inte se att det kan vara på något annat sätt då statistiken talar sitt tydliga språk!
Jag avslutar helgens blogg med några bilder där jag försökt fotografera flygplan i motljus, och sedan behandlat bilderna lite olika.
Eurowings


Air Serbia


SAS Retro


Korean Air Cargo


Luxair


Korean Air Cargo i fuskad solnedgång

Det var allt!
Tack och hoj!

Inlagt 2015-08-24 01:27 | Läst 9892 ggr. | Permalink
Radbrytningarna verkar ha fått spader, men jag hoppas ni står ut ...
Denna fråga som ständigt kommer upp här i Figeholm. Äntligen har den fått ett klart och entydigt svar.
Tja ennu ett bevis på att Tyskar är civiliserade, kultiverade och väluppfostrade

ha det
alf(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg