En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Gatufoto, gubbsjuka och annat patetiskt

Diskussionerna i bloggarna har gått heta den senaste tiden, och själv tillbringade jag förra veckan med familjen i London. Denna huvudstad må vara hur bra som helst för exempelvis gatufotografering, men är man där med familjen är inte alltid fotograferandet huvudsaken. Jag tog inte så himla många bilder under veckan, men det var himla trevlig ändå och jag tycker att den här bilden som inte ens togs på gatan faktiskt blev riktigt lyckad.

En del har säkert synpunkter på allt möjligt i bilden, och sådana välkomnar jag (synpunkter alltså). Jag tror i alla fall att det var den bästa bilden jag tog under veckan, och jag tog den när jag var ute på egna äventyr helt själv under den gångna lördagen. Fler ointressanta bilder kommer senare :)

Ha det gott!

Inlagt 2015-08-07 00:38 | Läst 8172 ggr. | Permalink
Det här är faktiskt ett exempel på bilder jag gillar. Obetalbara ansiktsuttryck. Motsvarar inte rubriken.
Hälsningar//GöranR
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-07 01:33
Jag vet, men jag undrar om det inte kan vara just sånt här foto det syftas på när man pratar om gubbsjuka :)
gorred 2015-08-07 04:10
Alltså, det ska ju vara patetiskt och gubbsjukt när gamla gubbar plåtar socialrealistiskt, vilket jag inte riktigt förstår vad det skulle vara. När man fotar och försöker ta bilder för att de ska se ut som bilden vore tagen av någon annan, exempelvis någon av de gamla stora: - Se här en svartvit gatubild som HCB skulle ha tagit den... blir det inte sällan ganska dåligt, då härmas man, men annars är ju en bild en bild, oavsett vem som tagit den. Typ. Att vissa bilder skulle vara förbehållna vissa åldrar hos fotografen förstår jag inte fullt annars
Och jag vidhåller att detta är en, för mig, bra bild. Och då bryr jag mig inte om hur gammal du är som har tagit den. :-)
Men jag kanske inte fullt ut förstått vad det handlar om.
//GöranR
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-07 17:09
Rubriken var inte så allvarligt menad, och jag tycker också bilden är bra :)
Du kan vara lugn Anders. Så snart tekniken har vuxet till sig lite så är problemet löst. I en framtid så kommer kameran att kunna känna av åldern på den som använder kameran och är man då för gammal (oklart ännu hur gammal) så tillåter inte kameran att man tar en bild på en yngre tjej eller kille, för kameran kommer nämligen då att kunna känna av åldern på motivet också:)
Gun-Inger Arvidsson 2015-08-07 23:00
Hi hi detta är bra tack.
Gun-Inger
Intressant eller ej så är det en mycket lyckad bild som fick då mig att dra på smilbandet.
Före mobilens tid så var det så som de två flankerande damerna vi såg ut på T-banan. Nu sitter alla och knappar på sina mobiler eller tar en selfie som hon i mitten. Hon ser i alla fall glad ut. De andra två kanske sitter och umgås med sig själv. Inte så dumt det heller.
Hej,
Bra bild, men den hade varit ändå bättre med tre gubbar.
Ha det bra
Bob
Bilden är härligt där är mycket som händer denna lilla stund.
Gubbsjuka vad heter det om jag får denna sjuka som inte är gubbe
utan en äldre kvinna.
Jag har funderat på det ..........du har kanske något svar.
Gun-Inger



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg