En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

På mässa i dagarna två, och kattjäveln tycker till om Samsung NX1

Jag har som en himla många andra människor varit på Fotomässan i Stockholm, men i år var jag inte där som besökare utan stod i Fotosidans monter och krängde prenumerationer och böcker. Jag har ingen aning om hur många böcker och prenumerationer det blev, men jag tror resultatet var ganska gott.

I och med att jag mest stod i montern blev det förstås inte så mycket tid att titta på annat, så jag har inte så många bilder från själva mässan, men några bilder har jag fått ihop under dessa två dagar.

Martin Afors sålde också prenumerationer under fredagen

Alla bilder utom den av katten är tagna med Samsungs nya NX1. Samsung begick ett litet misstag och hade inte räknat med att de skulle ha något kul att visa på mässan, så de hade inte någon monter. Vi på FS fick dock låna ett rykande färskt exemplar av kameran, och Samsung lyckades klämma in ett litet hörn i Scandinavian Photos monter så de i alla fall kunde visa kameran.

Samsungs lilla hörna

Eftersom som årstiderna är som de är hade jag bara möjlighet att testa kameran i dåligt eller sämre ljus, men jag tycker det fungerade rätt bra ändå. Kameran brusar en del på höga ISO, men låter man bli att titta på dess 28MP-bilder i 100% är det helt ok.

Det var jobbigt att köra hem igår efter en dag i montern, så idag tog jag pendeln

Nåt slags tåg (ztenlund m.fl. kommer säkerligen att berätta vad det heter)

För mig som mest kör Sonys spegellösa kameror var NX1:ans mycket tystare slutare en angenäm överaskning. Det är inga som helst problem att smygfotografera med den här kameran :)

Smygfoto på pendel

Jag fick bara låna kameran över en dag, eftersom Martin behöver den för att göra en omfattande test av den, så jag hann förstås inte testa särskilt mycket. Jag konstaterade dock att det är en rapp och responsiv kamera, och den startar upp i princip lika snabbt som en DSLR - rätt imponerande av en manick som lär ska köra något slags Linux som operativsystem :)

Lämmeltåget i Älvsjö

Ett hotell (tror jag) och lite moiré på sina håll

20 minuter kvar tills portarna öppnas

Har ni sett den förr? (Sigmas monter)

David, Bengt och Christer

En välkänd FS-profil från Dalarna

Alla bilderna med Samsungkameran är tagna med 50-150/2,8 OIS, utom den av Samsungs hörna - den är tagen med 16-50/2-2,8 OIS (OIS är Samsungs benämning på stabilisering).

Vad tyckte då kattjäveln om kameran? Han ser kanske lite skeptisk ut, men på det hela taget gav han den väl godkänt. Lyckas Samsung bara kränga den här kameran kan de bli starka på den mer avancerade marknaden. Kameran konkurrerar dock i både pris och funktion med Canon 7D Mk II, och det är nog generellt mycket lättare för folk att välja Canon ...

Kritisk granskning av NX1

Bilderna är tagna i råformat och konverterade i Lightroom 5.7. De finns att pixelpeepa på https://flic.kr/s/aHsk6f4ozQ

Det var allt jag hade att förtälja om helgens förlustelser. Ha det gott och tack till alla som hälsade på i montern - om jag verkade stressad eller ofokuserad berodde det nog på att jag var det. Man blir lite mosig i skallen efter några timmar i en mässmonter. Jag är dock lite besviken att ingen av de som brukar beklaga sig över moderering behagade hälsa på trots att en del av dem bevisligen besökte mässan :)

Inlagt 2014-11-22 23:19 | Läst 11672 ggr. | Permalink
Kul att träffas och få lite intressanta fakta om Sony A6000 och den rykande färska Samsung NX 1. Jag hängde en del hos studiofotograferna och måste medge att det lockar.
Häftig siluettbild du fått till på Sigmas monter. Eller "monster" kanske man ska kalla de där onatulrigt stora objektiven för? ;)
Jag letade efter Samsung men kunde inte hitta dem fast jag gått 672 varv runt mässgolvet och kollat på kartan. Var de där hela mässan?
Linux har länge använts i s.k. inbyggda system så det är ett rätt bra val för en kamera. Det handlar då förstås om en liten annan konfiguration än en vanlig desktop-Ubuntu. :-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg