En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Vuxna karlar som leker med tåg (åsså en kattjävel)

Idag var det extrainsatt Dagnyfika på Modelljärnvägens Hus i Alunda några mil utanför Uppsala. Tyvärr fick arrangören Otten förhinder och tågfantasten Martin missade bussen, men vi var ändå fem stycken som tog oss dit och tog en titt på deras ganska rejäla modelljärnvägar.

Nu var det kanske inte fullt så stort som jag trodde det skulle vara (två rum med järnvägar och en utomhus), men de var välgjorda och lite kul är det allt med såna här leksaker :)

Järnvägarna inomhus var bakom plexiglas (av förståeliga skäl) och ljuset var väl kanske inte det bästa (fick gå upp på ISO 3200), men det gick att få till några bilder i alla fall.

Vi var förstås tvungna att fika också, och jag kan meddela att både kaffet och kakan smakade utmärkt :)

Björn och Bengt

Nikos och Christer

Efter fikat gick vi ut och beskådade den lite större järnvägen. Som tur var höll sig regnet borta en liten stund så vi slapp bli blöta. Björn och Christer hade varit förutseende nog att ta med sig små stativ så de kunde fjärrstyra sina Sony- respektive Nikonkompakter från mobilen :)

Tågfotografering via fjärrstyrning

Där fanns också en liten trädgårdsanläggning där Bengt hittade såna där lila bollar han bloggade om igår.

Blomsterfotografering

När jag kom hem hittade jag en katt i trädgården, och han var synnerligen missnöjd med att han blivit utelåst och att det regnat på honom (fast solen sken just när jag kom hem).

En del undrar över varför jag kallar honom kattjävel, men jag tycker uttrycket i bilden ovan kanske förklarar det. För det mesta är han dock snäll :)

Det var allt för idag.

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Inlagt 2014-05-31 15:10 | Läst 15946 ggr. | Permalink
Jag hör en alldeles klar anstrykning av smeksamhet och kärlek i ordet "kattjävel". Det var vad jag ibland/ofta kallade min katt, på den tiden det begav sig.

Ni verkar ha haft det trevligt, av bilderna att döma :)

//GöranR
Svar från Anders F. Eriksson 2014-05-31 20:35
Du har helt rätt - kattjävel är absolut inget negativt :)
Ser ut som du fick lite välförtjänt skäll när du kom hem. En blöt katt är inte att leka med och inte fick den något fika heller. Vacker katt som förtjänar ett vackert namn. Kanske en kattnamnstävling på Fotosidan :)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-05-31 20:36
Han har ett namn - han heter NonY, men kattjävel funkar rätt bra det också :)
Jag tycker nog bilden på´kattjäveln är bäst i dag :-)
Trevligt att träffas och hinna prata lite
Jag missade alltså den bussen jag tänkt ta och då hade jag kommit lite efter 11 ändå. När jag tänkte ta nästa så ÖSTE det verkligen ned när jag kom till ytterdörren och jag hade ingen lust att se ut som en nybadad långhårig S:t Bernard... Då tyckte jag att det skulle bli så pass sent att det inte kändes helt meningsfullt. Men det gick visst bra utan min medverkan. Märkligt! ;)

Troligen tar jag någon sväng runt i Uppland senare i sommar, så då passar jag nog på att åka förbi och ta en titt på modelljärnvägeriet.

Din kattjävel verkar göra en bra Hin Håle. :)
Det är riktiga entusiaster de där som byggar modelltåg. Jag har jobbat med en del. Först kör dom lok på jobbet sedan kör dom lok vid Jädraås museijärnväg och får dom inte nog bygger dom modeller också. En kille ( gubbe ) hade gjort fem lok, meterstora, sådana där som man kunde stoppa 25 öringen i på järnvägsstationen förr i världen. Varje pryl var handgjord. Men fint är det.
Sten
Tyvärr missade jag denna fika, då altantaket prioriterades i regnet. Får bli en annan gång.
//B-O
Härliga bilder och bilden på din kattjävel är riktigt fina! =)
Underbar blick hos katten när du kom hem, utestängd i regnet, man kan förstå visst missnöje. Jag missade de små tågen men det är nog inte riktigt min grej heller.
Hälsningar Lena
Trevliga bilder från er utflykt!
/Niklas
Modelljärnväg är kul, roliga bilder, speciellt på söta kisen! Hils, LO



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg