En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Runt är bättre än kvadratiskt, så det så!

I Jan-Olofs blogg hävdar J-O att det är bättre att vara fyrkantig än att vara rund. Nu verkar det dock som att Fotosidans kodmakare ställt sig på min sida:

Detta tilltag gör dock att en del profilbilder behöver göras om för att passa i cirkeln, så nu har jag gjort om min.

Jag är övertygad om att många forumdeltagare tycker min nya profilbild är synnerligen passande :)

Ha det gott!

Inlagt 2014-05-27 23:09 | Läst 11845 ggr. | Permalink
Är man lite rund i kroppsbygget rekommenderas starkt den runda beskärningen av bilden, synd att den än så länge inte finns implementerad i kamerornas formatväljare, men det lär komma! Behovet framgår ju av vidsänt exempel - pedagogiskt o bra! Hils, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2014-05-27 23:19
Det har pratats om runda sensorer för att maximalt utnyttja objektivens bildcirkel, men tyvärr har ju många tillverkare pillat in en baffel i gluggarna som gör bilden rektangulär vare sig man vill eller inte.

Du har dock helt rätt vad gäller kroppsbyggnad och bildformat - jag ser ju mycket bättre ut i det här formatet än i en kvadratisk bild.
Sitter här och Tittar Runt.... Ja, kanske passar det bra!! Och jag är säker på att du ser trevligare ut i det runda formatet än det fyrkantiga... Jag menar, Svampbob Fyrkant är ju redan taget så... Eller är bilden ett expel på vinjettering i A6000?? :)
Ha kul!! //Peter
Minns ni den gamla sången - It's hip to be Square? Fast tydligen varken kan eller får man var för fyrkantig, åtminstone för att kunna gilla den här bloggsidan.... ;)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-05-27 23:27
Fyrkantiga mustascher är inte heller så populära nu för tiden, så jag kanske borde gjort den också rund, fast det får bli när den växt ut igen - nu är den inte kvar ... ;)
gorred 2014-05-27 23:31
Ja är det inte märkligt hur lätt det är att skapa associationer som sedan i någon mån kan styra vad vi gör eller inte gör. Rund mustasch låter knepigt, Kanske lättare med ett litet runt skägg?
Runt skägg har jag provat - det var inte så vackert. Jag har nog både för liten överläpp och för dålig skäggväxt för en rund mustasch dock, så det fungerar nog inte i praktiken. Jag lovar att testa dock :)
Det är en jädra lekstuga enligt mitt ringa förmenande. Profilbilden klipps och hackas på längden och tvären på olika ställen - och vid olika tillfällen. Att en _foto_sida håller på så kan man ha både en och två åsikter om... Frågan är om jag ska lägga in en svart ruta istället. Det fungerar i alla format.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-05-28 00:16
Tråkmåns!!! ;)
Fan Anders, så där ser du ju inte ut. :)
Här har du lyckats med en korsning av en känd Adolf och Mr Creosote från Python. ;)
-affe
Svar från Anders F. Eriksson 2014-05-28 00:27
Hehe, Mr Creosote är nog nästan närmare :)

Och nä, jag ser som tur är inte ut så där längre (men jag gjorde det en kort stund).
Saknar de fyrkantiga. Det var snyggare.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg