En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Tips angående uppgradering av Nik Collection och en solkatt

Det kanske bara är jag som funderat på hur det där med uppdateringar av Nik Collection går till efter att Google köpte programsviten, och det enkla svaret som jag förstått det är att det går inte till så lätt. Programmen uppdaterar möjligen sig själva utan att göra något väsen av sig, men nya moduler och sådant får man inte med någon automagi.

För att få hem en fullständig uppsättning av alla moduler måste man använda sig av den nedladdningslänk som var med i orderbekräftelsen (och man kan få ett nytt mejl genom att kontakta deras support).

Jag hämtade installationsprogrammet idag, och hittade en ny modul (Analog Efex), men i övrigt har jag inte sett någon skillnad ...

Nony i dagens eftermiddagsol, endast behandlad i Lightroom 5.3

Samma kattjävel, men svartvitifierad i Silver Efex Pro 2

Och slutligen behandlad i den nya modulen Analog Efex Pro

Inte vet jag om jag kommer att använda den nya modulen, men nån gång kan det kanske vara skoj ...

Ha en go helg!

Edit: det visade sig nu att det kanske bara är jag som är dum eller nåt, och att modulerna visst uppdateras och installeras automagiskt, men jag låter inlägget stå kvar ändå - alltid förvirrar det någon :)

Inlagt 2014-04-04 19:51 | Läst 16786 ggr. | Permalink
Bra att du fått det att fungera! Jag hade ett snärj när jag uppdaterade, och det blev många mejl med supporten innan de funkade i både LR och PS. Inget stort problem, för mig räckte det långt med att det funkade i LR även om jag helst ville ha det i båda. Supporten stod på sig, och efter ett tag löstes det.

Analog Efex Pro använder jag mycket sällan, men Color Efex Pro har sina finesser om man blandar sig i inställningarna manuellt och inte låter programmet dra iväg, även om automatiken då och då funkar riktigt fint ;-)

Fin Kisse! Och Analog EP gjorde ju ett hyfsat jobb också.
Hej Anders.
Jag köpte hela NIK paketet strax innan Google köpte NIK programvara. Och där var "Analog Efex Pro" inte incl.. Men plötsligt var det precis där utan att jag fick någon form av information.
Jag såg ett program på nätet där man undrade varför Google hade köpt NIK och huruvida det kommer att finnas framtida uppgraderingar eller nya versioner för en avgift. Eftersom Google hela tiden erbjöd sina grejer gratis. Google hade inget svar.
Hälsningar från Erik / DK
aasaboe 2014-04-04 21:27
Nog verkar det som om de tänker fortsätta:
https://www.google.com/nikcollection/products/silver-efex-pro/

När jag skaffade uppgraderingen fick jag mycket bra hjälp av supporten. När Google köpte Nik blev det ju stort rabalder bland användarna, många var rädda att det skulle bli slutet för Nik-programmen. Det verkar som om Google ligger i för att motbevisa och leva upp till motsatsen.

Hoppas att det fortsätter så... Annars finns ju Topaz som är mycket bra, och därefter onOne.
Erik Madsen 2014-04-05 16:07
Hej Christer.
Det program som jag hänvisar till var en representant från Google intervjuades också. Hon lovade också att det skulle fortsätta, och det hade tagit över några av de mest begåvade människor från NIK.
Jag fick också stort stöd när jag frågade om de stödde den nya Apple systemuppdateringen (de gjorde ganska snabbt). Super.
Hälsningar från Erik / DK



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg