En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Det där med att hålla alla nöjda, det kan man nog glömma (åsså Dagnyfika på lördag) ...

Visst är det väl kul att få klaga lite ibland, och att få ondgöra sig hur fel alla har, som inte gör samma val som man själv. Vi som är medlemmar på Fotosidan har det väldigt bekvämt när det gäller klagandet, då det som publiceras här av både oss medlemmar och redaktionen utgör en outsinlig källa till klagoämnen!

Eddaspången, fotograferad med Sony NEX-7, Sony 35/1,8 OSS och konverterad i Silver Efex

När det skrivs om nya prylar slickar vi oss om munnen, och kommer på alla möjliga själ att beklaga oss. Till att börja med kan är ju det här en FOTOSIDA, och då ska det väl för tusan ändå inte handla så mycket om det där med prylar.  En riktigt fotograf kan göra mästerverk med en kamera han byggt ihop på kafferasten av två diskborstar, silvertejp och framför allt sitt fantastiska bildseende. Om det nu ändå måste skrivas om prylar, så varför ska det skrivas om just DET DÄR ANDRA MÄRKET? Det skrivs minsann aldrig om de prylarna jag använder, men det beror troligen på att redaktionen är köpt av just det märke inte jag använder ...

Ett exempel på att redaktionen är köpta av kapitalet är helt färskt; man kan nu helt gratis också som icke betalande medlem ladda ner en appjävel för att kolla alla miljontals bilder som laddas upp på fotosidan varje timme (eftersom ingen utom jag har någon självinsikt och alla laddar upp vad skit som helst för allmän beskådan). Den där eländiga appen fungerar bara på telefoner och surfplattor med ett äpple på baksidan - trots att 80% av alla mobila enheter som säljs i Europa använder Googles operativsystem. Till skillnad från Äppelskrutten håller i alla fall Google inte på med en massa fånigheter som att låsa in användarna, eller inkränkta på den personliga integriteten. Nä, fy tusan, åsså kommer de med undanflykter som att två tredjedelar av FS användare kör enheter med IOS :/

Forumen ska vi inte ens gå in på för där har i stort sett alla fel i allt utom jag, och för att understryka det gör jag mitt bästa för att få sista ordet i alla diskussioner. Om det någon gång skulle hända att jag skulle komma på att jag har fel (hur nu det skulle gå till) löser jag det genom att stoppa huvudet i cybersanden och låtsas om att diskussionen aldrig ägt rum.

Götgatan, NEX-7 och 35/1,8 OSS

Ibland händer det att redaktionen skriver nyheter som har med bilder att göra, men vad är det för jävla bilder det skrivs om??? Kommersiellt skräp lika lättuggat som aprikospuré, förskräckligt överbehandlat i allsköns bildbehandlingsprogram (och i vissa fall till och med manipulerat)! Ibland skrivs det också om fullständigt obegriplig så kallad fotografisk konst. Fotografisk konst - vad tusan är det? Suddiga bilder gjorda med sån där gammal miljöovänlig film, där man repat negativen med bandslip, kopierat skiten lite så där lagom halvdassigt utan kontrast och avslutat genom att spilla ut en halva Lord Calvert över de färdiga papperskopiorna (det där med utspillandet var nog dessutom inte ens meningen utan olycksfall i arbetet).

Åsså är det ju det där med mängden bilder. Alla visar som sagt allt, inklusive sådant som inte ens Fejsbook skulle ta i med tång. Det är ingen som helst tanke utan det gäller att spy ur sig så många bilder som möjligt på så kort tid som möjligt (det är nog bara därför det finns systemkameror som tar över 10 bilder per sekund). Det är bilder av kattjävlar, lutande horisonter och en sjuhelvetes massa ointressanta pippifåglar!

En s.k. bank (eller rådgivningskontor), NEX-7 och Sigma 19/2,8

Sen så har vi ju bloggarna, och där kan vi verkligen snacka dynga! Det bloggas om allt utom det jag är intresserad av. Det är gamla tyska kameror på köksbord, klockor och massor av påståenden om vad gatufotografi egentligen är. Det jag ägnar mig åt är gatufotografi - alla bilder i det här inlägget är tagna på gatan (eller nåja, en bro i ett fall), och alltså är mina bilder i sammanhanget minst lika intressanta som de så kallade klassiska gatufotografernas. Jag lägger minsann inte ner en massa onödig tid på att göra bilder som inte går att avgöra var de är tagna, eller där man knappt ser vad de föreställer, utan i mitt fall handlar det om ren och skär dokumentärfotografi.

Nä, det där med bloggandet är nog mest en ursäkt somliga använder för att ytterligare få spy ur sig fullständigt ointressanta bilder.

Elisabethsjukhuset, NEX-7 och Sigma 19/2,8

En del fåntrattar håller på att konstra till sina bilder genom att köra dem genom diverse effektprogram. Vad tusan ska det vara bra för? Vill man ha bilden svartvit ställer man antingen in det i kameran, eller så ser man till att lära sig dra i spakarna i Photoshop. Hålla på med en massa tidsbesparande genvägar? Blaha blaha!

Nä, om alla någon gång bara kunde inse att jag har rätt, och ni har fel. Om ni gör som jag kommer alla bli nöjda och glada!

Tack, Fotosidan som ger mig så mycket att klaga på!

Ha för övrigt en fortsatt trevlig vecka i det vackra vårvädret, och gör hur ni vill. Glöm framför allt inte bort att det är Dagnyfika på Fågelsången på lördag den 5/4 kl 10:30 - där kan ni få klaga på mig :)

Inlagt 2014-03-31 20:40 | Läst 9850 ggr. | Permalink
Vi ses på lördag
Då kan vi gnälla ordentligt
Öga mot öga ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 20:55
Det där med att gnälla öga mot öga verkar jobbigt - kan vi inte ta det via SMS (på plats)? :)
begust 2014-03-31 21:14
Visst kan vi göra det vis sms ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 21:19
Jag inser att jag glömde klaga på foliehattarna som inte tror på månlandningen - det får vi ta då :)
Gamla fina Geijersgatan, visserligen på FEL sida Börjegatan.Född på UAS uppväxt på Geijersgatan 44a.Fäller en tår och njuter av bilderna.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 21:35
Nåja, det är i alla fall RÄTT sida av ån!
Ett härligt roligt o gnälligt inlägg - men du har givetvis alldeles rätt, hihi! LO
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 21:36
Självklart har jag det - varför skulle jag annars skrivit det? ;)
Kul. Gillar dessutom bilden på de sneda balkongerna.

:-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 21:36
Det blir så när man bygger på sån där jävla blålera och inte pålar ordentligt ;)
ztenlund 2014-03-31 22:50
Ja, så kan det gå även på riktigt...
http://goo.gl/maps/e3aDV
Hahaha... Tack Anders för att du förgyllde min dag. :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 22:47
Det var så lite så :)
Haha!

Det var fan ett jävla roligt inlägg, men du glömde en sak! Det svärs alldeles för jävla mycket på fotosidan oxå!!

PS - hur får man in den där Silvör EFEX i kameran? ;-) hepp!
PS2 - finns det en exakt gatuadress till Dagnys så att vi som kommer utrikes ifrån hittar dit? OM jag nu vågar dit...
ztenlund 2014-03-31 22:36
Munkgatan 3
SE-753 09 Uppsala
Sweden

;)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 22:49
Det svärs alldeles för lite - har du ingen koll alls???

https://www.youtube.com/watch?v=1bZ_KuY6czE
tomazon 2014-03-31 22:53
Vad fan menar du nu?? Det där var ju på den gamla goda tiden när man FICK svära :-) Tiden för Lärkorna ;-)
Detta blogginlägg renderar dig tio poäng och en guldstjärna! Och litet extra beröm! ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 22:47
Meh... inget gnäll?
Kan inte du som kan, fixa så att de döper om gången till "Gnällgången", så binder vi fast alla gnällspikar från FS där, vid var sin stolpe. Och sedan kör vi Gatufoto.... dokumentärfoto, liksom.... innan vi bjuder dem på fika på Fågelsången... :) Du som kan..... ;)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 22:46
Vet inte om jag kan det, men något jag kan, och funderat på, är att döpa om alla foruminlägg till "Gnäll om .." åsså rubriken som stod där från början :)
Peter-L 2014-03-31 22:52
Inte mer Gnäll nu, om du ska hålla mig nöjd.... :) Gnälla du, lova!! :)
tomazon 2014-03-31 22:53
Frågan är vem som ska binda gnällspikarna? Kanske dom där fågelfotograferna? Dom gnäller sällan, eller jo förresten dom gnäller på vädret eller på att gömslet var dåligt byggt!!

Eller kanske konstfotograferna kan stå för bindandet? Dom gnäller aldrig, fast å andra sidan som är dom nog så inne i sina "konstverk" att dom aldrig nånsin ses face 2 face och om detta ändå skulle hända så är dom nog för okoncentrerade för att köra gatufoto?

För en gång skull har jag inte rätt svar och det känns väldigt jobbigt ;-)
Peter-L 2014-03-31 22:57
Kan du inte hjälpa mig?? Glöm inte att ta med din Gatufotokamera bara..... :)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 22:57
Fågelfotografer gnäller ständigt! De har inte tillräckligt med brännvidd, eller tillräckligt snabb AF. Konstfotografer gnäller på allt som inte är konstigt. Gatufotografer gnäller på att andra gatufotografer inte är gatufotografer.

De som gnäller minst är pressfotografer som oftast är intresserade av att göra sitt jobb med den teknik de har tillgänglig, fast de gnäller ofta på ryggvärk.
tomazon 2014-03-31 23:01
Pressfotografer? Dom gnäller på att dom var på fel ställe vid fel tidpunkt. Dvs dom gnäller på sig själva = värsta sorten.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-31 23:06
Nja, pressfotografer är ofta där de är utskickade att vara, så om de gnäller på nåt så är det väl i så fall redaktionen som skickat dem till fel ställe. Redaktionen brukar dessutom bruka våld på bilderna och beskär bilderna helt fel - ett jäkla oskick.
Dagens garv!! =D
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-01 23:20
Ibland får man ta ut svängarna lite :)
Roligt skrivet. Men en del kommer nog reagera .-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-01 23:20
De som känner sig träffade kommer aldrig våga erkänna det ;)
Ord o inga visor men det är bra att få ur sig eländet helt klart! Fortsätt du lugnt med gatufoto från Uppsala det är kul att se för mig i alla fall! Ses på fika// Danne
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-01 23:21
Vi ses och jag fortsätter plåta och spy ner bloggen med en massa hus :)
Halvaggressiv marknadsföring av fotofika... Törs man komma... ;-)
Tycker i alla fall att det verkar intressant med en kamera byggd av två diskborstar, silvertejp och fantastiskt bildseende, på en kafferast dessutom! Något att prova på vid fikat?

Helkul inlägg, oavsett om man håller med dig eller inte!
Götgatans balkonglinjer är fina. Elisabethsjukhusets innanmäte är förresten väl värt ett besök!
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-01 23:19
Bara halvaggressiv? :)

Det där med innanmätet på sjukhuset låter intressant - undrar om man kan få fotografera där.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg