En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Jättekonstigt brus och ett porträtt

Ikväll upptäckte jag att ett av Uppsalas bästa bagerier bytt lokal, och flyttat in i gamla Handelsbanken (fast det var tydligen bara tillfälligt medan deras ordinarie lokal renoveras. Hur som helst ville jag förstås ha en bild av det för min dokumentation av närmiljön.

Forsa Hembageri, NEX-7 med Sony 35/1,8 OSS

Det är på inga sätt en fantastisk bild eller så, men den visar i alla fall hur det ser ut just nu. Däremot fick jag lite bekymmer med bilden i Lightroom, då bruset (framför allt i en del mörka partier) var lite väl framträdande för t.o.m. min kamera på ISO 1600. Efter att ha brottats en stund med brusreduceringen utan att riktigt förstå det där vita luminansbruset gick det upp ett ljus - det yrde ju omkring en massa snö när jag tog bilden, och då kan det ju bli på det där viset :)

Henrik Steensland, NEX-7 och Sony 50/1,8 OSS

Porträttet av kollegan Henrik togs under klart bättre ljusförhållenden - inomhus och inte en tillstymmelse till snö. Ljussättningen är bara vanligt dagsljus från ett fönster och bilden är svartvitifierad i Silver Efex Pro (vilket den första bilden också är).

Inte så långt och spännande inlägg idag, men det är allt ni får!

Inlagt 2014-03-17 20:03 | Läst 18524 ggr. | Permalink
Fint porträtt Anders!
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-17 23:01
Tack Bengt!
Påminner mig om när jag förbannade damm på sensorn på en bild tagen över havet, det visade sig vara avlägsna fåglar som blev som små dammprickar på bild. Porträttet är bra med fin modellkontakt. Hils, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-17 23:01
Hehe, just det har jag också råkat ut för :)
Lyckades du verkligen ta bort snön med brusreduceringen? Porträttet är jättebra!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg