En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Sällan har så många haft så mycket att vara arga på för så lite ...

Riktigt så sa han kanske inte, gubben Churchill när han pratade om de brittiska piloternas insatser under andra världskriget, men så tänker jag ibland när jag läser kommentarer och foruminlägg här på fotosidan och annorstädes ute på nätet. Idag var det en del som ondgjorde sig över att årets bild var för mycket efterbehandlad (och det var ju inte första året det skedde), förra veckan var det en del som var arga för att det går att köpa en kameraväska för över 20000:- (eller att fotosidan ens skrev om det).

Nikons uppdaterade proffskamera gjorde förstås också en del arga, antingen för att de kör ett annat märke, för att den inte uppdaterats tillräckligt mycket, eller för att de tycker att ingen borde ha någon nytta av en dylik kamera ...

Renovering av Åhléns i Uppsala, 10 mars 2014

Vän av ordning kanske frågar sig varför jag visar en bild av en byggarbetsplats efter en inledning där jag pratar om det folk blir arga för på fotosidan, och det finns förstås en anledning; få saker kan göra människor så ilskna i diskussioner som det där med bebyggelse, eller rivning av densamma.

När Åhlénshuset i Uppsala en gång i tiden var nytt och udda med sin tårtpappersfasad (på andra sidan från min bild sett) var det många som förskräcktes och var arga. Nu när det ska renoveras, och den där anskrämliga fasaden eventuellt försvinner, ja då är de arga för det i stället.

Kungsgatan 46 den 10 mars 2014

Mitt på Kungsgatan står ett slitet och ganska trist hus som många är och har varit arga på eller om. En del var arga för att det skulle rivas, och andra är arga för att det står kvar. Om jag inte minns fel var också en del av de boende arga på fastighetsägaren av en eller annan anledning för några år sedan. Huset står dock kvar som en arg gammal sliten klick bland allt det nyrenoverade runt Uppsala Resecentrum.

Cyklar i långa banor den 10 mars 2014

Kan man verkligen vara arg på cyklar? Jodå, om man bor i Uppsala kan man det (om än inte lika arg som på husen i bakgrunden). Cyklarna är för många, de är felparkerade, de blir hela tiden stulna och de som framför dem är fullständigt galna. Det finns många skäl att vara arg på cyklar.

"Historien kring ett torg" av Axel Wallenberg från 1964, fotograferad den 10 mars 2014

Av alla hus i Uppsala är det nog UKK (i bakgrunden i bilden ovan) som det är flest som är arga på. De var arga innan det byggdes (se bara på den arga gubben från 1964), de var arga under byggtiden och de är arga nu. Jag tror egentligen inte det spelar någon roll hur huset faktiskt ser ut, utan arga gubben på bilden och alla andra arga gubbar hade bestämt sig redan i förväg att det skulle vara förskräckligt (vilket var förutseende av Axel Wallenberg för 50 år sedan) :)

Uppsala Konsert och Kongress, den 10 mars 2014

För att ytterligare elda på er som nu sitter i soffan eller på skrivbordsstolen och fullkomligt studsar av ilska över denna bebyggelse avslutar jag inlägget med hela två bilder av UKK (som jag tycker är snyggt).

UKK och ett öde torg, 10 mars 2014

Nu har jag inga fler bilder för dagen att reta upp er med, men jag ser fram emot en bebyggd Seminariepark. Gärna med något stort och udda! :D

Bli inte för arga bara, och tänk på att alla inte alltid är fullt allvarliga i allt de skriver ...

Inlagt 2014-03-10 20:42 | Läst 15635 ggr. | Permalink
Bara ingen rör Engelska parken… då blir jag arg!! :D Och, jag blev arg över busshållplatsen utanför mitt fönster - när det finns en 5 minuter bort… men, sanningen är ju den att när det var snöstorm för ett litet tag sedan var det ganska skönt att ha 30 sekunder till ytterdörren, istället för 5 minuter… Och visst, ilsken kan man ju bli över alla dessa gubbar som gräver hål i gatan överallt… men, de är ju ganska roliga att fota - vilket de inte är helt glada på mig för. ;)
Kuligt inlägg som fick mig att flina ordentligt. :)
/Anna
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-10 20:57
Engelska parken står nog säkert ett tag till - den används ju faktiskt till annat än hundrastgård :)
Ja det finns många saker som irriterar och gör folk arga
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-10 21:47
Japp, och det är lite fånigt när folk blir arga över sånt som kameraväskor eller andras val av bildbehandling ...
begust 2014-03-10 21:51
Precis!
Live and let live.
Det är bra att folk är arga. Det tyder på engagemang. Jag skulle vara mycket mer orolig över samhällets utveckling om alla nickade med ett fånigt leende på läpparna och höll med om allting.

VAR ARGARE!!!

o glöm inte att kärlek är det viktigaste av allt =)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-10 22:34
Klart man ska vara ARG - det finns alldeles för många mesbloggar och inlägg överallt, men riktar man sin ilska mot sånt som kameraväskor eller hur folk parkerar sina cyklar är ilskan i många fall bortkastad.
Detta var ett inspirerande inlägg! :-) Jag kanske är lite snurrig, men jag tycker faktiskt att Kungsgatan 46 är riktigt fint. UKK är förstås en utmaning, eftersom det bryter stilen från omgivningen. Sådant väcker ju lätt känslor. Men jag törs inte avge något omdöme baserat på ett foto. Ibland behöver man vara på platsen för att känna sig in i vad man tycker.
Jag är lite arg på UKK "för det är snett överallt" men inte mer än att jag tar det som en utmaning att en dag få till bilder på den byggnaden. Jag gör gärna ett och annat besök också. GIllar ditt inlägg och jag ytcker många lägger alldeles på tok för mycket energi på att uppröra sej över skitsaker (som väskan). Sedan finns det ingen ork att engamgera sej i det som är vktigt. Dessutom är både språket och attidyden på nätet väldigt trist.
Hälsningar Lena
Det är TUR att det finns de som "inte alltid är fullt allvarlig i det som de skriver.."
Ja menar...det går det väl inte vara arg för? Haha
Härlig läsning. =)

//Johanna



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg