En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Gammalt och nytt, i en salig röra (åsså lite prylar på det)!

Michael Good skrev tidigare idag om vikten av att dokumentera miljön i sina hemtrakter. Ni som följt min blogg har sett att jag försöker göra just det (förutom allt annat svammel jag också plågar er med). Idag var inget undantag, även om det bara blev två miljöbilder :)

S:t Eriks Torg och Dr. Falafel

Bilden ovan tycker jag är ett bra exempel på hur vår miljö förändras hela tiden. Här på S:t Erikstorg finns nu två husvagnar där man kan köpa sig både falafel och korv. Husvagnarna är fula, men konceptet är bra tycker jag. Mer snabbmat, och gärna ett mer varierat utbud än alla hamburgare och slokna korvar, ser jag gärna mer av (så länge den håller en god kvalitet).

Dag Hammarskjöld och Juridiska Biblioteket (och nån gammal kyrka i bakgrunden)

Den här bilden tog jag från kontoret där jag arbetar, och jag tycker det är ett strålande exempel på hur gammal och ny bebyggelse kan samsas och tillsammans bli både fint och spännande. Det vita och oranga huset sitter ihop och hör nu till Universitetsbibliotet (den oranga delen var tidigare Stadsbibliotek).

Billingham Hadley Pro med innehåll

I rubriken utlovades prylar, och här har ni ett knippe dylika. Det här är vad jag ofta släpar med mig i min väska (fast datorn stannar ofta hemma). Vill ni veta vad allt är kan ni gå in på min flickr och se bilden i jätteformat och försedd med taggar över pryttlarna :)

Ha nu en riktigt trevlig helg, och glöm inte: Händerna på täcket!

Inlagt 2014-03-07 21:09 | Läst 29150 ggr. | Permalink
Tack för länken! :)
En förebild vad gäller att dokumentera sin egen närmiljö är Nils Bergqvist som är riktigt bra på att dokumentera sin hembygd: http://www.fotosidan.se/blogs/emaks/emaks-betraktelser-32-bygdens-son-pa.htm
/MIkael Good
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-07 21:45
Det var så lite så :)

Jag försöker att inte ha några förebilder vad gäller min egen dokumentation, utan gör som jag tycker blir bra. Jag läser dock förstås med stort nöje ändå hur andra gör.

/afe
En korv sitter aldrig fel! =)
Ha det så gott!
Män brukar klaga på att kvinnor har för mycket prylar i sina handväskor, men visst är det bra med en rejäl axelremsväska som man kan stoppa allt i som man vill ha med sej. Den andra bilden visar faktiskt en ganska lyckad blandning av gammalt och nytt, kan bara hålla med.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg