En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Hände det något i Uppsala idag då?

Svaret på den frågan är ett rungande NEJ. Det var som det brukar, men jag blev åtminstone lite glad av att se att våren kommit ovanligt tidigt till min trädgård :)

Efter jobbet promenerade jag lite på gågatan och hittade den här udda gatumusikanten. Tidigare under dagen körde han enligt uppgift solo, men här ackompanjerades han av ett gäng grabbar på xylofon (vilket kändes tämligen onödigt med tanke på antalet instrument han själv hanterade).

Gågatan

Det fick bli en husbild idag också, för att visa att nybyggnationer inte nödvändigtvis förfular. Här var det tidigare sunkiga parkeringsplatser och ett ännu sunkigare ungkarshotell.

Bredgränd

Som bonus lägger jag in en bild från juni 2011. Då hände det som synes nästan ingenting alls. Den här bilden har jag kladdat ner i Perfect Effects 8, och jag tycker oftast att den här typen av filter blir lite för mycket. I det här fallet tycker jag dock det gjorde sig så bra att jag funderar på att låta skriva ut den i stort format och hänga på väggen. Vad tror ni om det?

Nannaskolan

Tack och hej!

Inlagt 2014-03-06 20:05 | Läst 19000 ggr. | Permalink
Jag har också skaffat mig Perfect Effects 8, men det är lätt hänt att det blir för mycket. Jag gillar färgtonerna du har fått till men tycker att vinjetteringen är i mesta laget. Gissar att du har ett speciellt förhållande till den här skolan?
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-06 20:17
Egentligen inte, men jag tycker det är en fin byggnad. Jag tänkte mig att den här bilden skulle kunna göra sig på akvarellpapper.
Har laddat ned programmet och testat lite
Men jag inser att jag behöver mer tid.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-06 21:22
Man behöver alltid mer tid ;)

Jag håller med dock - det finns väldigt mycket att skruva på i det programmet.
Jag gillar "din" skola med effekten, tror också att den kan vara fin på akvarellpapper. För mig känns det som en bild från 60 talet..det var en del av min skoltid..så jag blir nog litt sentimental.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-06 22:30
Det kan ju bli så ibland. Ska nog beställa en akvarellutskrift av den från Crimson.
Gillar bilden på Nannaskolan! Om du ska hänga den på väggen vågar jag inte uttala mig om, har ju inte sett din vägg... Uppenbarligen har jag inte hängt med riktigt för jag har inte vetat att parkeringen på gården är borttagen. Och andra sidan är det självklart eftersom skolan har väl återigen fått tjänstgöra som en skola...? Har ett trevligt minne härifrån: Fick parkeringsböter just här många år sedan, sprang i kapp parkeringsvakten som var på väg ut därifrån i sin bil, och så lyckades jag övertala honom att ta tillbaka lappen tack vare att jag hade en väldigt bra förklaring till mitt misstag....
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-06 23:16
Hehe, frågan gällde nog inte väggen, utan mer om jag dragit för mycket i spakarna i efterbehandlingen :)
RHelena 2014-03-08 23:29
Men alla bilder passar väl någonstans, men väggen är avgörande om en bild passar eller inte... ;-)
En helt vanlig dag i Uppsala! Är du uttråkad? :-) Eftersom du frågar om den efterbehandlade bilden, så måste jag tillstå att jag tycker du varit lite för brutal mot den. Men det är ju min personliga smak. Det första jag tänker på när jag ser den är att den är hårt efterbehandlad.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-06 23:48
Ja, den är hårt efterbehandlad, men jag tycker det är just därför den är snygg. Den var skittråkig innan jag gav mig på den (tycker jag)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg