En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Åsså fler såna där gamla trista hus ...

Idag bestämde jag mig för att ta bussen hem från fel sida av stan, så i stället för att gå västerut mot hållplatsen spatserade jag i stället iväg en bit österut för att leta intressanta hus i Uppsala.

Galleria Dragarbrunn

Det första huset är för övrigt inte så där himla gammalt (åtminstone inte stora delar av det). 2007 invigdes här Galleria Dragarbrunn, som ersatte det öststatsmässiga och sunkiga H-Centrum. Med serveringar och exklusiva butiker var det tänkt att det skulle sätta lite fart på kvarteret, men jag vet inte om de där exklusiva butikerna faktiskt lönat sig. Själv har jag aldrig varit inne i gallerian, men jag började min fotokarriär på Sture Foto som låg i det gamla H-Centrum (det var en kombinerad ateljé och bildbyrå som främst jobbade mot Pressens Bild och Uppsalademokraten).

Balderskolan

Jag har inte gått i den här skolan, och känner ingen som gått där, men det är en pampig byggnad som stod färdig 1885 (så det är deffintivt ett gammalt hus). Nu för tiden håller Raoul Wallenbergskolan till där.

Gamla Polishuset

Det gamla polishuset på Salagatan är inte så förskräckligt gammalt, men det är inte längre något polishus (farbror blå flyttade ut för snart tio år sedan). Det är inte heller särskilt vackert, men så där är det ju många myndighetsbyggnader som ser ut i vårt land.

Fler hus än så får ni inte idag :)

Inlagt 2014-03-05 19:25 | Läst 10702 ggr. | Permalink
Nya trista hus?
De gamla är ju fina ju!
De här nybyggena kan ju vara förklaringen till att det är hus och gatstumpar som jag saknar i Uppsala, men eftersom jag inte kommer ihåg var de låg kan jag inte pussla ihop den inre kartan.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-05 19:53
Det finns nya fina hus också (och gamla fula) :)
Kul att läsa om Uppsala så här. Hade jag nog inte gjort annars
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-05 22:09
Jag måste ju ha en anledning att publicera bilder av husen, och då är kort historik bra att ta till :)
Man kommer inte ifrån att det är den äldre bebyggelsen som ger en stad dess unika karaktär. Visst kan nybyggen bidra också, men oftast inte kommersiella hus och bostadshus. De är mer präglade av den tid de byggdes än av platsen där de byggdes.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg