En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Treårsfika med rekorddeltagande i svartvitt och färg!

Vi fikade alltså inte i tre år (även om vi blev ovanligt långvariga till och med för oss), men det var på dagen tre år sedan det första Dagnyfikat. 20 stycken lyckades masa sig upp i morse, och i vanlig god ordning anlände jag sist :)

Nik ser helt förskräckt ut när han ser mig. Han kanske blev skrämd av en knävelborre som liten ...

Konditori Fågelsången där vi huserar nu då vi vuxit ur fågelsången är mysigt, har goda bakverk och det går uppenbarligen att reservera bord där (tack Rauni!). Ur en fotografisk synvinkel är det dock bedrövlig med ett blandljus som inte är att leka med. Som tur är kan man ju svartvitifiera sina bilder enkelt så man slipper den problematiken (tack Google och Silver Efex!).

Sören med sin A7r som för dagen försetts med ett Olympus 50/1,4 (och i bakgrunden tror jag Anna sitter och förklarar det där med storleken, precis som Lena gjorde i Sörens blogg men med något annan uppfattning).

Jag vet inte vad konditorerna tycker om att få besök av stora gäng som oss, som sitter i timmar (fyra stycken fick vi ihop idag), har allmänt roligt och dricker påtår på påtår, men jag kan inte direkt påstå att jag bryr mig. Vi hade i alla fall skoj :)

Lena ser nästan lite skyldig ut där hon sitter och förhörs av J-O

Nikos och Ewa

J-O hoppades att närgränsen på mitt Sigma inte skulle räcka till för den här bilden, men tji fick han!

Ewa

Nik strax innan det roliga tog slut (som det ju tyvärr alltid gör)

I rubriken skrev jag ju att det skulle vara färg också, och jag försökte verkligen. Men ljuset är som jag skrev minst sagt besvärligt inne på Fågelsången. Det hjälpte inte ens att försöka skapa en färgprofil med QPCard (som för övrigt är en ypperlig produkt) ...

QPCard 203

Eftersom det redan skrivits en massa blogginlägg om vilket som är det bästa sättet att göra sina bilder svartvita ska jag inte tjata mer om det, men det bästa sättet är att använda Lightroom och Silver Efex (där man kan göra egna fina presets) ;)

Den här bilden behövde jag inte svartvitifiera, för det har ju J-O redan gjort i sin kamera!

Det var allt jag hade att bjuda på från dagens trevliga fika. Tack till alla inblandade för trevligt sällskap. Bilder från före och efter fikat kommer så småningom i ett eget inlägg, fast de bilderna är inte lika roliga :)

Inlagt 2014-03-01 18:10 | Läst 13226 ggr. | Permalink
Kul att träffas igen, Anders! :)
/Anna
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-01 19:48
Detsamma! Det får vi göra om, och kanske hinna prata lite mer än idag (det är ju inte lätt att snurra runt bland alla när det är så många deltagare) :)
enanse 2014-03-01 20:08
Satsar på det till nästa gång du dyker upp. :)
Trevlig blogginlägg fån dig om Dagnys fotofika...det är inte lätt att hålla färgen alla gånger men å andra sidan så är svart och vitt två bra färger! Tack också Anders för att du delar med dig av din kunskap! // Sören
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-01 19:51
Svart och vitt och allt där mellan är finfina grejjer :)

Du tog ju en bild av min QPCard för att komma ihåg vad den heter, och körde du råformat borde du kunna ladda hem programmet från deras sida och faktiskt testa hur det fungerar (programmet kostar inget - bara kortet).
Hampus_6 2014-03-01 21:35
Japp - ska ladda hem och testa...tack för tipset! // Sören
Tack själv.
Ha de gott
//B-O
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-01 19:51
Det ska jag, och detsamma :)
Mycket trevligt reportage du fick till om vårat fika idag som var väldigt lyckat! Ha det gott!
Kul att träffas Anders och fina bilder från fikat. Den på JO är riktigt "hemsk" på sitt eget charmiga sätt, men han chansade att den inte skulle bli visningsbar. Den sista bilden gillar jag verkligen. Den har "fotofika" skrivet över hela sej.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-01 19:51
Fotografer som fotograferar fotografer som fotograferar fotografer som ...
Känns nästan som jag var med
Fast jag var långt därifrån
Snyggt, gillar verkligen tonen i de svartvita rutorna!
Tack för fikat och ha en fin söndag!
ewa
Du har lite farhågor över huruvida vi var populära eller inte, med rätta! Hoppas att någon av de sist kvarvarande plockade i alla fall upp efter andra som blev lite glömska av allt stoj (tillhör själv den glömska skaran tyvärr). Vi får väl se om det går att boka någon mer gång...!
Trevligt mjuka svartvita bilder!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg