En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Halvsuddiga julshoppare och folieflärpar!

I gårdagens inlägg körde jag bara svartvita bilder, så idag fick det bli lite färg. Inte blev det något fantastiskt idag heller, utan bara bilder av trötta, glada och stressade julshoppare.

Östra Ågatan

Gågatan

Celsiustorget

Vad är nu det här med folieflärpar frågar sig kanske en del. Åtminstone gjorde jag det innan jag såg den här videon på youtube.

Trots att jag fyllt 46 har jag i hela mitt liv missat dessa flärpar som ska hålla rullen på plats. En snabb undersökning i köket visade att två av tre folierullar i mitt kök var utrustade med flärp. Toppits plastfolie hade visserligen bara en liten flärp, men i gengäld var den förintryckt :)

Alltid kul att lära sig något nytt :D

Ha en fortsatt trevlig helg!

Inlagt 2013-12-20 18:32 | Läst 11732 ggr. | Permalink
Haha! den där foliegrejen rasar på fejjan. Jag såg den där också och man känner sig som en idiot som inte har fattat det där, men allvarligt talat - har dom där flärparna alltid suttit där? Kan nån bevisa det? ;-)

God helg!
Svar från Anders F. Eriksson   2013-12-20 18:48
Du är nog något på spåren. Gissningsvis har de inte funnits där mer än någon vecka... eller umm... de var nog helt nya när mina rullar köptes.
tomazon   2013-12-20 18:50
Jag ska gräva runt i våra lådor men dom rullarna är max ett år gamla. Efterlysning på rullar som är mer än ett år. Förhoppningsvis fanns inte dom där flärparna tidigare och då slipper jag känna mig som en idiot :-)
Flärparna; det är bara att bita i det sura äpplet och inse att man har varit lite dum... Jag har rullar som troligtvis är äldre och flärparna sitter där! Någon kanske kan gräva lite djupare i detta och kolla med alla tillverkare när flärparna kom till...? ;-) Denne någon kan kanske samtidigt påpeka den dåliga kvaliteten i rivkanten på plastfolierullarna? Och andra sidan blir kanske kanten dålig bara för att man sliter på den pga att man inte använder flärparna för att hålla fast rullen...
Grått i Uppsala idag. Det var lite bättre i Sthlm en period idag.
Svar från Anders F. Eriksson   2013-12-20 20:44
Det är nog som med de där förpackningarna för sockerbitar som finns överallt. Det är ingen som öppnar dem på det sätt skaparen tänkt sig, och det ryktas t.o.m. att han tog livet av sig för att han blev så missförstådd (fast det tror jag inte på).
ztenlund   2013-12-20 21:06
Eftersom förpackningarna så ofta fallerat genom att inte fungera på tänkt sätt, så får alla instruktioner mer ses som en liten saga om hur det borde fungera. ;)
I lådan hittade jag en plastfolie med från Toppits/Glad, en ugnsfolie med från Coop och en matfolie från ICA utan. En förbrukad förpackning ugnsfolie från Skultuna saknade flärp. 2-2 bland det jag hittade alltså.

Notabelt är att på plastfolieförpackningen står det att det är ny förpackning, men jag gör inte av med särskilt mycket plastfolie, så den kan nog vara några år gammal. Annars har jag inte haft ICA eller Coops egna folie innan så jag vet inte hur förpackningarna sett ut. Jag hade dock inte noterat hållarna, men å andra sidan tycker jag inte riktigt att de är där problemet ligger...
På Celsiustorget går en man med flygvapnets uniformsmössa. Den har jag inte sett på många år.

Jag kollade våra folierullar. Den äldsta hade inte den här abrovinken för att hålla fast rullen. De två nyare rullarna hade den, plus en tryckt anvisning på kanten på locket om hur man använder den. Min gissning är att detta är ett ganska nytt påfund.
Svar från Anders F. Eriksson   2013-12-21 13:13
Det var mössan jag såg först, så jag ryckte snabbt upp kameran för ett snabbskott; därav oskärpan.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg