En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Självporträtt sedan urminnes tider (åtminstone sedan 2005) - V

Jag lovar - det här är sista blogginlägget i serien, så efter det här slipper ni så himskans många bilder av mig (förra inlägget finns här). Jag lovar dock inte att det inte blir självporträtt rent generellt, för det kommer jag inte kunna hålla :)

En galning i december 2012

I förra inlägget lovade jag att vara på Fotomässan så att ni som ogillar mina bilder (eller min moderering) skulle få banka på mig, men jag fegade ur i sista stund. Sorry, men det kommer nog fler chanser :)

Ett försök att se seriös ut i mars 2013?

Alla bilderna i det här inlägget har jag haft med i tidigare blogginlägg (tror jag), men de tål att upprepas. Det jag kan konstatera är att mina försök att se seriös ut kanske inte alltid ger så kul resultat - då ser man ju att jag är ännu fulare än när jag gör grimaser och ser knasig ut ...

Vete tusan hur jag tänkte här (också i mars i år)

I början av oktober av år köpte jag mig en liten kompaktkamera som förutom att ha möjlighet till ovanligt bra bildkvalitet för sin storlek, också ger oanade möjligheter till just självporträttering (en Sony RX100 II).

En sur en den första november

Det roliga med den lilla kameran är att den går att fjärrstyra från min mobil eller padda (vilket jag gjort i bilden ovanför och följande bilder). I stället för att bara använda självutlösare eller fjärrutlösare kan jag alltså se direkt hur självporträttet kommer att se ut :)

Ett helt gäng bilder sammansatta till en

Nåja, i den ovanstående bilden kunde jag inte förutse resultatet, eftersom det är många bilder inblandade, men jag kunde åtminstone se till att göra en massa olika grimaser som förhoppningsvis skulle gå att kombinera. Resultatet är kanske inget som lämpar sig för LinkedIn, men på t.ex. fejjan funkar det bra :)

Mobilbild?

I ovanstående bild har jag försökt få det att se ut som om jag fotograferat med mobilen, fast det egentligen är en helt annan kamera som gjort bilden (och iFånen bara använts som skärm). Skärpan sitter fel (det går inte att styra var den ska fokusera via mobilen tyvärr), men i övrigt tror jag inte det skulle gått att få samma bildkvalitet från telefonen ...

Skitbild!

Avslutar den här serien med ett exempel på hur hemskt det kan bli när man utnyttjar fjärrstyrda kameror på absolut sämsta och mest kränkande sätt.

Det var allt jag hade att bjuda på i den här lilla serien, och ni som av någon outgrundlig anledning vill se bilderna i jättehög upplösning hittar dem i sitt eget flickralbum.

Tack för titten :)

P.S. Eftersom jag nu har en självporträttskamera, lär det bli fler såna bilder i kommande inlägg, men kanske inte en hel kavalkad med dem ...

Inlagt 2013-11-27 19:51 | Läst 11770 ggr. | Permalink
Jag gillar dina självporträtt för det är så härligt med människor som bjuder så helhjärtat på sig själv och det gör verkligen du! =) Men det tror jag att jag har skrivit innan, så det visste du nog redan! =)
Fortsätt du! =)
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-27 20:31
Tack Heléne! Det värmer i selfiehjärtat när det kommer från en av fotosidans populäraste bloggare :)
Dina självporträtt är bra tycker jag.
Glädje och humor och distans
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-27 20:48
Tack Bengt!

Jag funderade på att göra en Blurbbok av dem och ge bort till släkt och vänner i julklapp, men jag insåg att det skulle bli en ganska märklig present :)
Mycket humor, hjärta och värme där tycker jag.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-27 21:40
Tack Tommy! Det är nog en bra beskrivning av vad jag försöker få till mina självbilder :)
2013-11-27 22:11   Rolf Sävström
En galning i december 2012 = lysande!
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-27 22:13
Tack Rolf! Det är nog min egen favorit bland alla självporträtt jag gjort genom åren :)
Den första bilden räcker - säger allt! Helkul! LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-28 18:44
Ja, jag är mycket nöjd med den :)
Personligt och roligt Anders!
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-28 18:44
Tack Dan! Du får se till att börja våga du också :)
De bästa självisarna helt klart! Lite Einstein-varning på den första som är grymt bra. :-)
Ha det!
ewa
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-28 18:45
Den Einsteinvarianten tror jag kommer ta ett tag innan jag överträffar :)(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg