En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Ett inte fullt så spännande blogginlägg (eller kan man jämföra katter och kameror?)

I lördags bloggade jag om Sony A7r, och som alltid när det handlar om teknik blev det många tittar. Bloggen har hittills drygt 2 000 tittar, och tillhörande bilder på flickr hade drygt 60 000 tittar under söndagen. Det är förstås fusk att blogga om ny teknik, och därtill tipsa sonyalpharumours.com om det :)

Nony fotograferad med RX100 II och justerad i Lightroom

Idag uppväger jag det genom att inte ha något spännande alls att blogga om, men en kattjävel i kartong är alltid kul!

Ha det!

Inlagt 2013-11-07 20:00 | Läst 16933 ggr. | Permalink
Alltid bra med balans...även på bekostnad av tittar. Men jag tittade, och skrev!
En kattjävel i kartong är som du säger alltid kul.Alltid...säger en som haft katt sen hon var 10 men nu inte haft katt sen 2010...abstinens får jag av din bild.
Visst är det lite intressant med att inlägg om kameror drar...sen "tjatas" det om att det är bilden som e viktig.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-07 20:32
Visst är bilden viktig, men det är ju som lite svårt att göra bilder utan kameran :) Man behöver kanske inte byta kamera flera gånger om året, men det är ännu inte så att teknikutvecklingen avstannat så det blir ju bättre hela tiden ...
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-07 20:32
Visst är bilden viktig, men det är ju som lite svårt att göra bilder utan kameran :) Man behöver kanske inte byta kamera flera gånger om året, men det är ännu inte så att teknikutvecklingen avstannat så det blir ju bättre hela tiden ...
Katter går alltid hem - packade som uppackade.
Den där A7r ser riktigt najs ut...
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-07 20:32
Den är najs - förutsatt att den passar fotografen. För actionfoto är den t.ex. inte så mycket att hänga i granen :)
Ja katter e speciella, men den e fin o söt, den där Sony7 verkar mycket intressant, jag kollade lite, men det verkar inte finnas några objektiv till den ännu, vanliga E-objektiv går väl inte? Hils, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-07 20:30
Det finns inte så många objektiv till den från start (35/2,8, 55/1,8, en ointressant normalzoom med låg ljusstyrka och snart en med bättre ljusstyrka), men det går ju att hänga på nästan vad som helst med adapter :)

Vanliga E-objektiv går också att använda, men jag misstänker att de flesta inte tecknar ut fullformat så de gör sig nog bäst i crop-läge (där man får 16 MP med A7r).
Är det en fullformatskatt? Har den kontrast- eller fasdetekterande luktsinne? Hur stort utbud av halsband har den jämfört med andra typer av katter? Brusar det mycket när den jamar i mörker?

(lätt miljöskadad av de "vanliga" diskussionerna :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-07 20:45
Den är fullformat, men har ett lite kortare registeravstånd än de vanliga bondkatterna (avstånd mellan nos och hjärna). Bruset är tyvärr ganska påtagligt vad gäller jamandet, som mer är ett slags kraxande eller skrikande när den vill ha uppmärksamhet - tyvärr uppstår detta brus i synnerhet när man inte vill drabbas av det (när man ligger och sover eller låst in sig på muggen).

På det stora hela fungerar den bra, och jämfört med de katter jag testat tidigare är den mer anpassad för fotografering. Den har en stabilisering som gör att den oftast sitter still när jag försöker fotografera den, vilket de andra saknar.
ztenlund 2013-11-07 21:09
Men det fas- och kontrastdetekterade luktsinnet är bättre på den där större lite krulliga saken väl? :) Borde motsvara en tjockkamera med bra live-view...
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-07 21:17
Ja, det stämmer. Den stora lurviga (hunden) är mer att jämföra med en mellanformatskamera - den fungerar väldigt dåligt på natten (han somnar senast 21:00 och går inte att ha nytta av innat det ljusnat). Precis som en mellanformatare innehåller han också väldigt lite intelligenta funktioner, utan gör mest bara det man säger åt honom att göra.

Kattjäveln är lite som en Sonykamera, den ser ut ungefär som en vanlig katt, men beter sig inte som den - den kan inte jama ordentligt, och den ligger eller sitter inte som andra katter. Något den dock visat sig fungerat väldigt bra till är fågelfotografering - förutsatt att man uppskattar att fotografera de fåglar den släpar in i huset (ibland väldigt mycket vid liv).
Fullformatskatter får naturligtvis inte plats i en APS-C-kartong :). Jag förstår att den är skitsur.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-08 19:49
Det har du förstås rätt i, Tobbe!
En riktig "Jammare" har du fått i lådan. Eller ska den returneras tillbaka till Play Jam LTD London? Haha

//Johanna
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-08 19:49
Hehe, jag hade inte noterat vad det stod på kartongen - det var ju ganska passande :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg