En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Färg eller svartvitt - vilket säljer bäst?

Skulle en reklambyrå köpa den här bilden för att locka folk att flyga till Sverige?

Bilden är ganska överdrivet behandlad i och med konverteringen till svartvitt, och jag kan tycka att den blir lite mer spännande så än originalet i färg. Jag är dock inte så säker på att en reklambyrå som letar efter svenska brännbollsbilder skulle fastnat för dem, utan de hade troligen letat vidare.

Som jag skröt om redan förra veckan så ledde dock just den här bilden till en försäljning, men eftersom jag inte har något bättre att skriva om idag tar jag upp den igen. Bilden reklambyrån hittade via Google såg dock ut så här:

Hårt besvärligt ljus, och skarpa färger - men just väldigt svenska färger i en bild av en väldigt svensk sport. Jag tror att det var tack vare detta som de ringde mig och undrade om jag hade fler bilder. De behövde inte ens leta för att få tag på mig tack vare att jag har kontaktuppgifter i EXIF (vilket nog skulle oroa somliga i forumet som ser all sån data som ett integritetshot) :)

Nu blev det inte just den här bilden de köpte att använda till stortavlor och sådant, utan en annan från samma tillfälle. Den skarpsynte kanske dock kan se att det finns en gemensam komponent ;)

Om ni undrar varför vi hade Sverigetröjor på oss så var det för att vi senare under kvällen skulle besöka Kungsträdgården och se Sverige åka ur fotbolls-EM mot Ryssland.

Vad tror ni - hade de ens övervägt att handla bilder av mig, om jag använt den svartvita varianten från början?

Inlagt 2013-09-13 20:05 | Läst 20508 ggr. | Permalink
Det tvivlar jag starkt på, dessutom var det nog tur att ni hade dom gula landslagströjorna på. Det tror jag. Mvh. LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-09-13 20:45
Så är det nog, även om jag som sagt tycker att den svartvita ser mer spännande ut. Tröjorna gjorde säkerligen sitt till de också :)
He Anders. Intressant fråga att reflektera över. Det är säkert så att färg säljer bättre särskilt i reklamsammanhang. Det slutliga valet av bild blev perfekt. Där är kompositionen betydligt bättre, oskärpan på personen i förgrunden ger djup och färgmatchningen mellan slagträt och logon sitter fint! Mvh Thomas
Svar från Anders F. Eriksson 2013-09-14 11:25
Jämför gärna personen i förgrunden med den första bilden ;)
Svaret på din fråga är mycket enkel i min mening - det beror helt på vad billdet användas till!
Färgen bilden skal ge ett intryck av Sverige (i försäljningssyfte) - färgen på tröjor och naturen är därför viktigt.
Den svartvita bilden visar en del människor som spelar boll. Kunde hänga på en vägg.
m.v.h. Erik / DK(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg