En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Kraftigt efterbehandlade (manipulerade?) sportbilder

I veckan var det lite rabalder om Paul Hansens prisbelönta bild från en begravning i Gaza, och många tycker att bilden är lite väl kraftigt efterbehandlad trots att det visades att bilden inte var sammansatt av flera olika bilder.

Jag är inte i närheten av Paul Hansens klass, och jag tar heller inte nyhetsbilder längre, så därför tog jag mig friheten att dra lite extra i spakarna när jag behandlade dessa bilder från cykelloppet Skandis GP som gick av stapeln i söndags :)

Jag vet inte vad de här cyklisterna heter, men bland "riktiga" cyklister tror jag inte det anses korrekt att förse sin tävlingscykel med ringklocka ...

Ingen aning om vilka de här är heller, men jag tycker det blev lite fint när de kom ut ur valvet.

De här är Johan Landström, Johan Lindgren och Staffan Arvidsson som slogs om segern i loppet (fast det syns inte så bra på just den här bilden att det är dem)

Det blev Johan Lindgren som tog hem en ganska överlägsen seger till slut

Vad säger ni - blev det för mycket efterbehandling, eller fungerar det? Ni kan jämföra med mer återhållsamt behandlade bilder i mitt förra inlägg om Skandis GP.

Inlagt 2013-05-18 15:26 | Läst 19184 ggr. | Permalink
Jag tycker dessa fungerar ypperligt, men jag kan nog nästan direkt säga att denna stilen inte passar alla, men vad gör...!

//Markus
Svar från Anders F. Eriksson 2013-05-18 18:08
Så är det ju, men jag tycker i alla fall att bilder måste efterbehandlas för att inte bli trista och platta (och det gäller ju också när man fotograferar med film - ett bra mörkrumsarbete resulterar i klart bättre bilder).
Helt ok! Klart man måste kunna testa verktygen lite. Gillar första bilden skarpt.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-05-18 18:09
Tack! Just den bilden är en av få bilder där min spegellösa har en klar fördel mot min D3 - vinklingsbar skärmsökare är suveränt för den här typen av bilder :)
Efterbehandlingen passar inte riktigt min smak, men annars gillar jag första bilden!
De återhållsamt behandlade bilderna gillar jag bättre!
Svar från Anders F. Eriksson 2013-05-18 19:37
Det är som sagt en smaksak, men ibland tycker jag det är kul att dra extra mycket i spakarna :)
Å va skönt å kunna säga att jag kan fasiken int se vad du gjort me bilderna så de e fina enligt mig, så mig går å lura till va som helst, thithithi de e skönt på så vis att jag inte behöver bry mig om de e manipulerade eller int, för mig e en fin bild en fin bild, å det e dina :=)) skål på dig

Mvh Roger
Svar från Anders F. Eriksson 2013-05-18 19:37
Skål, och tack för kommentaren :)
Blev ju läckert - skulle vara trevligt om du lagt in någon av bilderna ospakade så att man sett skillnaden! // Sören
Svar från Anders F. Eriksson 2013-05-18 21:47
Om du läser hela inlägget ser du att där finns en länk till såna bilder ;) (http://www.fotosidan.se/blogs/afe/skandis-gp-manga-langa-backar.htm)
Hampus_6 2013-05-18 22:10
hmmm ok - så är det är i bland man slarv läser - nu när jag kollat tycker jag att de spakade bilderna inte tillför något utan originalbilderna är bra som de är! Så tycker jag! // Sören
Svar från Anders F. Eriksson 2013-05-18 22:14
Så kan och får man tycka - det var poängen med inlägget :)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg