En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

DAGNYFIKA på konditori Fågelsången på lördag

Första lördagen varje månad är det fotofika för alla som känner sig manade, och det är sedan några år på Konditori Fågelsången i Uppsala med start 10:30 (och brukar hålla på ett par timmar). Antalet deltagare har varierat mellan två och tjugo eller nåt sånt, så det går aldrig att veta hur många som kommer :)

Jag kan själv inte vara med nu på lördag då jag ägnar mig åt att köra som föråkare på Motorcykel i Ride of Hope. Det är en massa cykelmotionärer som cyklar från Umeå till Uppsala och samlar in pengar till Barncancerfonden (alla cyklar inte hela vägen utan bara delsträckor).

Målgången i Uppsala är vid Ronald mcDonald hus och på söndag startar vi från Scandic Hotel Nord för färd mot Hagaparken i Stockholm.

Om någon känner sig sugen på att bidra till insamlingen görs det lämpligen på Ride of Hope Swish 123-664 06 84

Ha det gott!Postat 2018-07-31 21:08 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

När grannarna för oväsen!

Ja, då är det säkrast att gå dit och förse dem med lite käk så de håller tyst en stund! Fåren och många andra djur har det inte så kul just nu, då gräs och annan gröda är snustorrt och förmodligen inte smakar så gott. Våra grannar uppskattar färska nedklippta kvistar från allehanda träd på tomten, och vi har inget emot att dela med oss.

Också bonuskatten uppskattar att få komma hit och käka god burkmat (till skillnad från vad han nu äter annars). Våra katter är väl inte helt förtjusta i honom ännu, men jag tror de kommer lära sig att acceptera varandra :)

Ha en fortsatt trevlig och het sommar!Postat 2018-07-19 21:34 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vi har skaffat en sommarkattjävel!

Eller det kanske snarare så att det är katten som skaffat sig ett sommarhem? Hur som helst har den här svarte filuren börjat komma hem till oss för att äta och kela. Våra egna katter är förvånansvärt ointresserade, även om Nony är lite avundsjuk då och då och jamar lite åt den svarte.

Vi vet inte riktigt vart han kommer ifrån och han är lite skamfilad och skrajsen av sig, men mycket kelig. Gissningsvis hör han hemma i något av stallen vi bor granne med, men det är oklart. Han har heller ingen märkning såvitt vi kan se.

Nony vill förstås också vara med på bild som vanligt :)

Ha en fortsatt trevlig sommar, och visst var det väl nästan otroligt att Sverige lyckades vinna sin grupp i fotbolls-VM?Postat 2018-06-27 20:35 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Så här till midsommar passade jag på att pimpa kameran lite ... (och en kattjävel)

För ett tag sedan köpte jag det fantastiska Fujinon 16mm f/1.4 WR till min X-Pro 2. Objektivet levererades med ett trist blomformigt motljusskydd som inte alls passar in i stilen på kameran, så jag beställde ett annat som finns som originaltillbehör (för endast 700 bagis). Det tog sex veckor, men igår fick jag äntligen hem det :)

Jag tror inte det blir några bättre bilder med det här motljusskyddet, men det tar mindre plats i väskan och fotografen blir lyckligare och det är ju huvudsaken, eller hur?

Nony verkar inte bry sig ett dugg om det nya motljusskyddet, men ser lite skeptisk ut till mitt ölval (vilket han nog gör rätt i om man är finsmakare).

Till sist vill jag och Nony avsluta med att önska alla en fortsatt trevlig midsommar!

P.s. Den första bilden är tagen med en Samsung S8+ och resten med X-Pro 2 och 16/1,4 D.s.Postat 2018-06-22 17:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Det är svårt att fokusera på två hobbies samtidigt ...

Under helgen som passerat besökte jag och ett antal likasinnade Dalarna för att umgås, äta och dricka gott och köra motorcykel. Vi bodde på Wanbo Herrgård strax utanför Smedjebacken, och hade det riktigt mysigt och skoj.

Parkering

Hela poängen med helgen var förstås motorcyklar, och inte fotografering och trots att jag är lika intresserad av båda är det svårt att göra vettiga bilder när det är hojen som prioriteras.

Säters Fasta Paviljong

En av deltagarna arbetade i sin ungdom på den fasta paviljongen och hade mycket intressant att berätta, men några bra bilder blev det inte ...

Utanför Torsångs Café där det inmundigades hästräka

Det är nog så att om det ska bli några vettiga bilder när jag kör motorcykel så ska syftet vara just fotografering och inget annat (som alltid när det gäller foto).

En mycket liten butik med MC-relaterade prylar i Gagnef

Men, alldeles oavsett de trista bilderna var det synnerligen trevligt att träffa en massa folk jag bara kommunicerat med på Facebook tidigare. Den mest långväga deltagaren hade kört från Kalix, och bjöd in oss att hälsa på honom om vi råkar ha vägarna förbi :) Det är lite som med fototräffar med många deltagare - det blir inte jättemånga bra bilder, men är trevligt ändå.

Spöklikt i likvalvet på Wanbo (från 1100-talet någon gång)

Egentligen blir det inte heller fantastisk hojåkning när det är så här många deltagare, eftersom alla har olika erfarenhet och preferenser, men det är alltid kul att hitta nya vägar.

Handhållen kvällsbild från Wanbo Herrgård

Ha det så gott, så kanske jag försöker få till mer fokus på foto i kommande inlägg :)Postat 2018-05-28 20:19 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 112 Nästa 

Tidigare blogginlägg