En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lucka 1 - från ett vintrigt Uppsala med defekt sensor

Christer Lindh skrev i ett blogginlägg att han ska försöka sig på en fotografisk julkalender, så jag tänkte göra samma sak. Min ambition är att försöka få till nya bilder varje dag, men vi får väl se hur det blir med den saken ...

Vägen utanför mitt hus. NEX-7 och Sigma 30/2,8

Jag tycker det är svårt att hitta inspiration att ta bilder varje dag, men dagar som denna med vackert väder, kyla och snö är det lättare :)

Botaniska Trädgården. NEX-7 och Sigma 30/2,8

Vad är nu det här med defekt sensor då? Jo, i en forumtråd här på FS hävdas det att sensorn i NEX-7 skulle vara defekt, eller åtminstone felkonstruerad för att den inte presterar optimalt med en del objektiv (i synnerhet vidvinklar gjorda för mätsökarkameror). Så kanske är fallet, men den presterar åtminstone tillräckligt bra för mina behov :)

Lilla bilen på slottsgården. NEX-7 och Sigma 30/2,8

Naturligtvis finns det kameror som är bättre för vissa ändamål än NEX:en. Så här års är t.ex. min D3 bättre i handhavande, i och med att den har större knappar och rattar som fungera bättre med handskar. Min rygg tycker dock bättre om NEX!

Kyrka och stat har inte alltid varit kompisar. NEX-7 och Sigma 30/2,8

Det är många som skriver i prylforumen som totalt verkar sakna förståelse för att inte alla fotograferar på samma sätt, och med dårars envishet hävdar att deras sätt är det enda rätta och deras prylar är det enda som fungerar. Det gäller i och för sig inte bara i fotoforum utan alla forum där det finns anledning att diskutera prylar.

Snel Hest? NEX-7 och Sigma 30/2,8

Jag tycker det går bra att fotografera med det mesta i kameraväg, men olika kameror är förstås bra på olika saker. Just nu är spegellösa kameror det som fungerar bäst för mig, och jag skulle inte ha något emot att se en uppföljare till Sony RX1 med utbytbara objektiv och vinklingsbar skräm - en NEX med småbildssensor alltså :)

Ha en fortsatt trevlig lördag!Postat 2012-12-01 15:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg